Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Uppdaterat: Ny tidtabell för Mälartåg – reducerad trafik fr.o.m. 11/12

Trafiken börjar gå den 11 december och biljetter kan köpas från och med den 9 november. I den nya tidtabellen är antalet avgångar anpassade för att möta lokförarbristen och resenärernas behov av förutsägbarhet och stabilitet.

I likhet med övriga Europa byter Sveriges kollektivtrafik tidtabeller i mitten av december, så även Mälartåg. Avgångar på vardagar, då många pendlar till jobb och studier, är fortsatt prioriterad. På vissa sträckor kommer längre tåg att köras och möjligheten att sätta in ersättningsbussar ses över. Med planerad reducering av avgångar minskas risken för akut inställda avgångar, resenärerna får på detta sätt en större förutsägbarhet och bättre förutsättningar att planera sina resor.

Nyköping-Stockholm:

Det blir avgångar varje timme på vardagar och därmed något färre halvtimmesavgångar jämfört med tidtabellen under hösten 2022. Helgtrafiken körs i huvudsak varannan timme, i stället för som hösten 2022 varje timme under delar av dagen, men fortfarande fler avgångar än 2021.

Norrköping- Nyköping:

Det blir avgångar varje timme i högtrafik på vardagar, en halvtimmesavgång in mot Stockholm tas bort på morgonen jämfört med i höst. Första morgonavgången från Nyköping till Norrköping tas bort och ersätts med buss. Utanför rusningstrafik blir det avgångar varannan timme i stället för varje timme.
Lika många avgångar körs på helgen som tidigare.

OBS! Mälardalstrafikens tekniska problem är lösta och de två tågavgångar i den nya tidtabellen (T23) som inte visades på hemsidan/i appen är nu sökbara igen.

Tyvärr är det en tredje avgång som fortfarande inte syns , men som är kvar i den nya tidtabellen from 11/12. Det gäller avgången Vagnhärad-Sthlm 18.36 på lördagar. Den finns alltså kvar i tidtabellen även om den inte syns. Däremot är samma avgång på söndagen inställd.

För mer information gällande aktuell tidtabell, vänligen besök malartag.seÖppnas i nytt fönster eller sök i Mälartågsappen från och med den 9 november.