Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Fiskar i fokus under Vattendagen den 2 september

Sista veckan i augusti är det dags för Vattenveckan, en vecka som syftar till att synliggöra vatten som resurs och lyfta behovet av att uppnå god status i våra vatten. Under lördagen den 2 september bjuder Trosa kommun tillsammans med Sportfiskarna och Rotary in till Vattendagen i Husby Park.

I Trosa kommun finns vatten nära på många platser i form av Trosaån, Östersjön och närliggande sjöar. Här finns ett levande liv både under och över ytan. I olika projekt och satsningar arbetar Trosa kommun för att förbättra statusen i våra vattendrag, ett sätt att värna om vårt vatten och arbeta för en hållbar miljö.

Den 2 september mellan klockan 10.00-13.00 bjuder vi in till Vattendagen i Husbypark i Vagnhärad tillsammans med Sportfiskarna och Rotary. Trosa kommun inviger fiskpassagerna, det blir elfiske och håvning tillsammans med Sportfiskarna, utställning av Trosa kommuns vattenvårdsarbete samt Rotarys Östersjöprojekt och fika.

Program

10.00 Dagen börjar, välkomna!
10.30 Elfiske med Sportfiskarna
11.00 Invigning av Fiskpassager
11.30 Elfiske
12.30 Elfiske
13.00 Dagen avslutas

Håvning sker löpande under hela dagen.

Vad är elfiske?

Elfiske är en metod där man använder ström för att bedöva och fånga in fiskar. Detta är en metod som används för att mäta fisktillgången i strömmande vatten. Under Vattendagen finns Sportfiskarna på plats för att demonstrera elfiske och visa upp vilka fiskarter som finns i ån.