Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Framtidsvecka för Trosa kommuns åk 9

Hedebyskolan och Tomtaklintskolan genomför sedan drygt 10 år en vecka då eleverna i årskurs 9 fokuserar på sin framtid. På schemat står företagande, studier och drömmar.

När eleverna sista året i grundskolan ska de fatta sina första stora beslut om framtiden. Det kan vara nervöst, otydligt, självklart och för en del mindre viktigt. Med Framtidsveckan ges de tillfälle att fundera, inspireras och ställa frågor.

Drivande i Framtidsveckan är Jonas Ivervall, näringslivschef: ”Framtidsveckan utvecklas från år till år med en del vinnande koncept som återkommer. Det är ett brett samarbete mellan olika delar av den kommunala organisationen och näringslivet. Vi vill försöka få eleverna att tycka att de val de står inför är något spännande och en början på något nytt som utgår ifrån vad del vill göra med sina liv – att drömmar kan förverkligas!”

Hedebyskolan kommer bland annat att ha föreläsning med Caxton Njuki och Mohammed Mouaid, yrkesföredrag samt arbeta med Draknästet hela veckan med en final i Hedebyskolans matsal fredagen den 6:e. Årets drakar är: Niklas Waara Åhrlin (https://brightsales.se/), Erica Fjellstedt (https://fjellstedts.se/), Johan Wolpher (https://www.apelago.se/) och Charlotta André (https://www.charlottaconsulting.se/).

Tomtaklintskolan i sin tur kommer att arbeta med inspirationsföreläsningar, intressetest, yrkesföredrag och gästande besök från såväl utbildningsprogram som företagare.