Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Kulturskolan – fler platser till höstens kurser och öppet hus

Till höstterminen återkommer dans som kurs på Trosa kulturskola. Det finns möjlighet att dansa både jazz- och showdans och flamenco och även att testa körsång och teater. Är du nyfiken på Kulturskolan? Den 20 augusti håller Kulturskolan öppet hus.

För de barn och unga som vill känna rytmerna flöda genom kroppen kommer det till hösten att starta upp några helt nya danskurser. Det handlar om jazz- och showdans samt en kurs i flamenco och det kommer finnas kurstillfällen i både Trosa och Vagnhärad.

– Vi har haft lite utmaningar med kompetensförsörjning kring dansen ett tag, men nu kan vi äntligen köra gång igen. Vi hoppas det är många som är sugna på att testa de nya danskurserna, eller någon annan kurs på Kulturskolan, säger Sofie Markne, kulturskolechef.

Förutom dans så kommer även kurserna i sång att utökas under hösten. Det handlar både om fler mindre sånggrupper och om körsång. Det startar också upp en helt ny teatergrupp för barn i yngre åldrar.

Aktuellt kursutbud på Kulturskolan finns på studyalong.se/trosa

Öppet hus 20 augusti

För de barn och ungdomar som är nyfikna på Kulturskolans musikämnen hålls ett öppet hus den 20 augusti klockan 18.00-20.00. Varmt välkomna att ta en rundvandring i Kulturskolans lokaler, hälsa på lärarna och testa våra musikinstrument. Välkommen till Kulturskolan, som du hittar i anslutning till Tomtaklintskolan.