Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Luciatåg med motorburna ungdomar på väg 218

Fritidsgårdarna i Trosa kommun arrangerar i år ett helt nytt evenemang med fokus på kommunens motorburna ungdomar. Med hjälp av glitter, julkulor och en stor laddning kreativitet ska ungdomarnas EPA-traktorer och moppebilar pyntas och under tisdagskvällen slutas upp i ett brummande Luciatåg mellan Trosa och Vagnhärad.

På fritidsgårdarna har det under veckan dukats upp med plywoodskivor, målarfärg, glitter och julkulor som sysselsätter våra ungdomar med att skapa spännande kreationer till deras fordon. Vid klockan 18.00 tisdagen den 13/12 är det dags för ungdomarna att hoppa in i sina fordon och skapa ett rullande luciatåg genom kommunen, där slutmålet i Ungdomens hus bjuder förutom priser i olika kategorier även på värmande dryck och fika.

Luciatåget utgår klockan 18.00 från fritidsgården IRL intill Tomtaklintskolan och tar sig sedan via Trosaportsrondellen och väg 218 till fritidsgården Ungdomens hus i Vagnhärad. I och med att karavanen består av EPA-traktorer, moppar och moppebilar kommer hastigheten att vara omkring 30 km/h. För att säkerställa säkerheten för såväl ungdomar, mötande trafik och dig själv – välj om möjligt en annan väg mellan kl. 18.00-19.00 under tisdagskvällen om du har en tid att passa.

Ungdomar på fritidsgården IRL i Trosa i full färd med att skapa renar och julgranar i trä.

Kartvy över den rutt som Luciatåget kommer ta. Karavanen av EPA-traktorer och moppebilar rör sig i norrgående riktning från Trosa till Vagnhärad under tisdagen den 13/12 kl. 18.00-19.00.