Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Ny skolplattform tar vid i januari

Har du barn i grundskolan i Trosa kommun så ska du redan ha nåtts av nyheten att Skola24 från och med den 10 januari kommer att ersättas av skolplattformen SchoolSoft. Det är genom SchoolSoft du från och med nu kommer att ta del av ditt barns skolgång, ansöka om ledighet och anmäla sjukfrånvaro.

Under det gångna läsåret har en grupp med olika kompetenser från Skolkontoret i Trosa kommun arbetat med att ta fram underlag inför upphandlingen av en ny skolplattform. Upphandlingen är nu klar och SchoolSoft är den plattform som vann upphandling.

– Vårt fokus har varit att hitta en plattform som kan stärka upp kommunikationen mellan hem och skola samt på ett tydligt sätt möjliggöra för vårdnadshavare att följa sitt barns utveckling, berättar Marita Encke-Dahlin, kvalitetschef på Skolkontoret och projektledare för arbetet med SchoolSoft.

Som vårdnadshavare kommer du märka att SchoolSoft har en mer välutvecklad app där du på ett enkelt sätt kan följa ditt barns utveckling och kommunicera med ansvarig lärare på skolan. Det finns också en rad fördelar för elever och lärare, bland annat en koppling mellan SchoolSoft och Google classroom.

– SchoolSoft har en hel rad nya funktioner som inte har funnits i Skola24, vi kommer lära oss använda dem successivt men det som är nytt redan nu är att du som vårdnadshavare kan kommunicera, ansöka om ledighet samt tar del av veckobrev i SchoolSoft.

Målet är att med SchoolSoft förenkla för vårdnadshavare och samla kommunikationen som sker mellan grundskolan och hemmen i en och samma kanal.

Har du barn på någon av våra skolor kan du läsa mer om hur du gör för att logga in och ta del av ditt barns skolgång här.