Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Skolstart och invigning av de nyrenoverade lokalerna på Kyrkskolan

I morse samlades elever och lärare utanför Kyrkskolans nya entréer för att officiellt inviga de nyrenoverade och utbyggda lokalerna. I minusgrader och strålande solsken klipptes banden till de nya lokalerna av Kyrkskolans egna elever.

Under hela hösten har en omfattande renovering och utbyggnad pågått på Kyrkskolan. Delar av byggnaden har renoverats för att skapa individuella ingångar för varje klass, optimera kapprummen, förbättra och utöka klassrum samt grupprum samt installera ytterligare toaletter. Löftet om färdiga lokaler har infriats, och idag har eleverna äntligen flyttat in i sina nya klassrum. Detta firades nu på morgonen med fanfar och en symbolisk bandklippning.

– Vi är glada och tacksamma över att äntligen få börja använda de nyrenoverade och ombyggda lokalerna, det har blivit så fint! Lokalerna kommer att bidra till ökad arbetsro och lugn, säger Louise Rehnström rektor på Kyrkskolan.

Vid ceremonin närvarade även Trosa kommuns skolchef Inger Fransson, ordförande för humanistiska nämnden, Michael Swedberg (M).

– Det är fantastiskt att få vara här och se hur lokalerna har blivit, samt att få se dem fyllda med elever, säger Michael Swedberg (M) som även understryker att detta är en betydande investering för Kyrkskolan och dess elever.

Samtliga rum går i lugna färger och med noggrant utvalda material för att minimera ljudnivån. Tack vare renoveringen får varje klass ett eget kapprum samt ett grupprum kopplat till klassrummet. De elever och lärare som är på plats under den lilla ceremonin är alla väldigt nöjda med de nya lokalerna, och det märks tydligt att detta är en miljö där trivsel står i fokus.

Photo 1 of 6

Bandet klipps till de nya entréerna på Kyrkskolan.