Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Sportlov i Trosa vecka 8

Vecka 8 är det äntligen dags för alla barn och unga i kommunen att gå på sportlov och få en välbehövlig paus i studierna. Oavsett om man föredrar att tillbringa sin tid utomhus eller inomhus så finns det flera aktiviteter att välja på för den som stannar i Trosa under sportlovet.

Åk skridskor på isrinken

Intill Tomtaklintskolan ligger Trosa kommuns isrink. Här kan du åka skridskor varje dag under sportlovet mellan 10.00-22.00. Observera att puck och klubba endast är tillåtet på tisdagar, torsdagar och lördagar. Använd gärna värmestugan till fikapauser eller bara för att komma undan från kylan en stund. Värmestugan är öppen varje dag 10.00-20.00.

Testa Judo och BJJ med Fältarna och TVKF – Funfighters

Tisdag den 20 februari kl 14.00-16.00 är du välkommen att testa judo och brasiliansk jiu-jitsu. Anmäl dig via sms till 072-0839079 senast den 18 februari. Träningen är gratis och vi ses på Nya industrivägen 3 i Vagnhärad.

Välkommen till biblioteket

Förutom att dyka ner i böckernas underbara värld kan du på biblioteket låna sällskapsspel och även låna film via de två filmtjänsterna Cineasterna och Viddla. Under hela sportlovsveckan kan du utmana dig själv eller en kompis i bibliotekets GPS-quiz. Årets tema är Handbok för superhjältar. Onsdag 21 februari plockar de fram brädspel och bjuder på fika på Trosa stadsbibliotek, ingen föranmälan krävs. Läs mer på bibliotek.trosa.se/evenemang.

Besök fritidsgårdarna

Fritidsgårdarna IRL i Trosa och Ungdomens hus i Vagnhärad bjuder in ungdomarna till flera aktiviteter under veckan. Man kan bland annat vara med och baka cup cakes, spela fotbollsturnering, ha filmkväll eller följa med på resa till Mall of Scandinavia eller till Nyköping för att köra gokart. Via fritidsgårdarnas ungdomsapp går det att se mer information om vad som arrangeras och anmäla sig till aktiviteterna. Läs mer om fritidsgårdarna och ungdomsappen.

Företag och organisationer som arrangerar aktiviteter

På Trosa Turistcenters hemsida trosa.com kan du se mer av vad som händer i vår kommun under sportlovet.