Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Trosas centrala gator blir sommargator 3/6

Måndag den 3 juni övergår Trosas centrala gator till att bli sommargator. Det innebär att det blir förbjudet att framföra och parkera motorfordon* runt Trosa torg och Hamnplanen under veckorna 23 till och med 33.

Trafikskyltar som informerar om motortrafikförbud samt färgglada sommargata-skyltar kommer att sättas upp vid infarten till Trosa torg samt vid Fiskargatan. Sommargatan kommer att markeras med tydliga ingångar med blomsterarrangemang och utvalda parkeringsplatser i och omkring Fiskargatan kommer att möbleras med parkbänkar och blomkrukor.

För dig som i vanliga fall vill göra snabba ärenden i centrala Trosa hänvisar vi dig till att i stället parkera vid Busstorget, Kruthusparkeringen, parkeringen vid Högbergsgatan/Östermalmsvägen eller parkeringen vid Trosa hamn/Hamnängen.

*Undantag gäller för personer som har rörelsehinder samt ett giltigt parkeringstillstånd.

Karta över Trosa centrum och sommargatorna

<p>Svart markering betyder att gatan är sommargata.</p>

Annan trafikpåverkan i sommar

Under sommaren sker några större evenemang i Trosa som påverkar framkomligheten och trafiken. Tänk på att trafikläget rent allmänt kan vara ansträngt under tiden som evenemangen pågår. Ha gärna lite extra marginal när du reser.

Trosa marknad 8 juni

Hela Trosa centrum avstängt för fordonstrafik från tidig morgon till sen kväll.

Mer information om Trosa marknad finns på trosa.com.

Trosa stadslopp 28 juni

Löparna springer på allmänna gator och vägar vilket innebär en hel del begränsningar för trafiken. Parkeringen vid busstorget kommer att stängas av kl 13.00. Mellan klockan 17.00-22.00 kommer hållplatsen Stensundsvägen att vara avgångs- och sluthållplats för bussar.

För aktuella trafikavstängningar besök trosastadslopp.se