Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Hasselbackens förskola

Hasselbackens förskola ligger i bostadsområdet Hagarna i Vagnhärad med närhet till centrum, skola och fritidshem. Förskolan är inriktad på Montessoripedagogik samt rörelse.

På Hasselbackens förskola har vi ett nära samarbete mellan avdelningarna och arbetar mycket tillsammans, barnen har frihet att vistas mellan avdelningarna och pedagogerna känner alla barn.

Vi har en stor och härlig gård, som bjuder in till mycket lek och rörelse samt odlingsmöjligheter för barnen. Förskolan ligger också i nära anslutning till ett skogsområde, lekparker och bibliotek. Hit går vi regelbundet tillsammans med barnen.

Mer om Hasselbackens förskola

 • Det här vill vi

  Vi vill att alla barn ska känna glädje när de kommer till förskolan. Barnen ska känna trygghet, delaktighet och lust samt få möjlighet att göra nya erfarenheter varje dag.  ”Förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn” Lpfö 18.

 • Som förälder hos oss

  Förskolans mål är att alla vårdnadshavare ska känna trygghet och delaktighet när de lämnar sina barn hos oss. Vi vill ha en öppen kommunikation mellan förskolans pedagoger och vårdnadshavare vid hämtning och lämning. Vi erbjuder alla vårdnadshavare att delta i föräldramöten, utvecklingssamtal, gårdsfest, ”drop-in” fika med mera. Alla vårdnadshavare erbjuds även att besöka förskolan en dag och att följa sitt barns avdelning via Tyra-appen.

 • Så här arbetar vi

  Förskolans avdelningar är inriktade på Montessoripedagogik samt rörelse. Montessoripedagogiken bygger på att barnen utvecklar sig själva i en fri och tillrättalagd miljö och att inlärningen sker under olika utvecklingsstadier. Barnen ges möjlighet att arbeta fritt under ansvar och pedagogernas uppgift är att stötta barnen i deras arbete. Allt material samt möbler är anpassade för att underlätta barnens självständighet, lärande och utforskande. ”Hjälp mig gör det själv” är Maria Montessoris ledord och något vi eftersträvar.

  Rörelse är en viktig del i vår vardag. Vi gör barnen medvetna om vikten av att röra sig och ta hand om sin hälsa. Barnen erbjuds att delta i olika aktiviteter såsom promenader i vår närmiljö, skogen, lekparken eller annat utflyktsmål. På gården erbjuder pedagogerna olika rörelselekar, bollekar och hinderbanor.

  Förskolan har ”Grön flagg”-certifiering, vilket innebär att vi tillsammans med barnen arbetar aktivt för en bättre miljö.

  På Hasselbackens förskola arbetar vi för att skapa en stressfri miljö och vi följer kommunens plan ”Hälsosam förskola”. Vi har också en stor fördel då vi har ett eget tillagningskök, där kocken lagar näringsriktig och ekologisk kost.

Våra avdelningar

Ankan Gul 0705675250

Ankan Röd 0703110370

Ugglan Blå 0765174473

Ugglan Vit 0705675956

Carina Lue

Rektor Fagerängs och Hasselbackens förskola

Skolkontoret

Telefonnummer
0156-521 52