Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Väsby förskola

Förskolan ligger i det lugna området Väsby i Vagnhärad med närhet till Trosaån och vackra ängar. Väsby förskola profilerar sig i hållbart lärande och innehar utmärkelsen “Skola för hållbar utveckling” från Skolverket där fokus på social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet ligger som grund för verksamheten. Hos oss hittar du fyra avdelningar för barn mellan 1-5 år.

Mer om Väsby förskola

 • Vår förskola

  På Väsby förskola finns två stora gårdar med en gemensam skolträdgård där vi odlar tillsammans med barnen. Våra fyra avdelningar är åldersintegrerade där vi har ett tätt samarbete mellan avdelningarna för att skapa trygghet, gemenskap och utveckling för barnen. Våra pedagogiska lärmiljöer är tillgängliga, inspirerande och tydliga. De anpassas efter barnens utveckling och intressen för att locka fram deras nyfikenhet och lust att lära.

 • Vårt arbetssätt

  På Väsby förskola arbetar vi med hållbar utveckling. Det innebär att vi kontinuerligt arbetar med och utforskar frågeställningar runt social-, ekologisk- och ekonomiskhållbarhet. Vår verksamhet genomsyras av hållbart lärande, där vi använder demokratiska principer vilket gör att barnen ges möjlighet att påverka sin vistelse på förskolan. Vi arbetar även med att respektera varandra och vikten av allas lika värde.

  Tillsammans odlar vi under säsong och ser processen från jord till bord. Väsby förskola är via Håll Sverige Rent Grön flagg-certifierad, och vi jobbar med både kompostering och sopsortering tillsammans med barnen. Förskolans inköp görs med ett hållbarhetsfokus och vi väljer material som håller länge. Väsby förskola serverar ekologisk, sockerfri och närodlad kost. Vi eftersträvar även en god balans mellan rörelse och vila.

  Vi prioriterar barns rätt att kommunicera högt och arbetar kontinuerligt med barnens språkutveckling för att ge alla barn möjlighet till lärande och socialt samspel. I den dagliga verksamheten används TAKK och bildstöd. Förskolans äldsta barn får också möta undervisning genom TIFT (tidig fonologisk träning) som är en språksatsning som görs inom Trosa kommun med ambitionen om att alla barn ska kunna läsa i första klass.

 • Som vårdnadshavare hos oss

  För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att alla barn ska kunna utvecklas rikt och mångsidigt strävar vi alltid efter att ha ett nära och förtroendefullt samarbete med hemmen. Vi erbjuder föräldramöte och utvecklingssamtal för alla barn en gång per år och bjuder in till gårdsfest vid bland annat förskolans dag och högtider såsom exempelvis Lucia.

  Information och kommunikation

  Vi använder oss av appen Tyra för att informera och kommunicera med dig som vårdnadshavare, utöver dagliga möten vid lämning/hämtning. I Tyra förmedlas en digital insyn i barnens lärande och utveckling genom egna portföljer och deras dagliga verksamhet genom blogginlägg. Vi använder också Tyra för sjukanmälningar, vistelsetider och kommunikation med er vårdnadshavare.

  Tyra är utformad och anpassad efter GDPR, för er och ert barns integritet och säkerhet.

 • Inskolning

  Att skola in sitt barn på Väsby förskola ska kännas tryggt. Vår inskolningsmodell bygger på att både barn och vårdnadshavare är delaktiga i inskolningen. Detta ger dig som vårdnadshavare insyn och förståelse för hur det fungerar på förskolan, och barnet landar tryggt i verksamheten på ett naturligt sätt. Inskolningen tar cirka 2 veckor och är klar när pedagog och vårdnadshavare är överens om att barnet är redo och känns tryggt.

Våra avdelningar

Räven tel. 0156-522 25 mobil. 070-567 40 95
Mullvaden tel. 0156-520 18 mobil. 070-567 66 28
Bävern tel. 0156-520 08 mobil. 070-567 24 54
Igelkotten tel. 0156-522 26 mobil. 070-567 36 72

Ulrica Mårtensson Johansson

Rektor Väsby, Björke och Tomtahills förskola

Skolkontoret

Telefonnummer
0156-521 45