Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Hållbart resande

I Sverige står alla transporter för en tredjedel av landets totala utsläpp. Tack vare ditt och andras smarta val kan vi tillsammans minska våra utsläpp. Vi på Energi- och klimatrådgivningen tackar dig för att du väljer att resa hållbart.

Energi- och klimatrådgivningen i Östra Sörmland är ett samarbete mellan Gnesta, Nyköping, Trosa och Oxelösunds kommuner. Tjänsten finansieras av Energimyndigheten.

Tips på hur vi tillsammans kan minska utsläppen ännu mer:

  • Ta hemester – Testa att skippa flyget och istället njuta av en semester hemma i Sveriges vackra natur med fjäll, badstränder, vandringsleder och skärgård.
  • Kör mindre bil – 80 procent av våra bilresor i tätort är kortare än 4 kilometer. Det innebär att du kan göra stor skillnad genom att ibland byta ut bilen mot en skön promenad eller cykeltur.
  • Pendla med tåg – Utsläppen från tåget är mycket lägre än från bilen. Samtidigt kan du få tid att läsa en bok eller vila.
  • Ha rätt däcktryck – Med rätt tryck i bildäcken minskar vi koldioxidutsläppen.

Kontakta oss för råd och stöd

Kontakta gärna energi- och klimatrådgivarna för gratis och opartiska råd och tips på hur du kan använda energi på ett effektivare sätt, till exempel för att få ner uppvärmningskostnader, hur man laddar elbilen och vad man ska tänka på om man funderar på solceller. Tack för att du reser hållbart!

Energi- och klimatrådgivning

Telefonnummer
0156-520 00

Karen Kynnefjäll
Energi- och klimatrådgivare

Lucas Berntsson
Energi- och klimatrådgivare