Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Nu påbörjas sopningen av våra gator

Ett tydligt vårtecken är när våra gator och trottoarer sopas rena från vinterns halkbekämpande grus och sand. Och nu kör årets grusupptagning igång – som i år beräknas pågå under lite längre tid än vanligt.

Uppdraget att befria våra gator, torg och trottoarer från gruset som har förhindrat halka under vintern har påbörjats på vissa platser i kommunen. Grusupptagningen genomförs av Trosa kommuns drift- och underhållsentreprenör Orca som kommer att köra igång för fullt från och med vecka 13. Arbetet kommer att pågå från tidig morgon till sen kväll, både under vardagar och helger. Och det är större mänger än vanligt som ska upp.

– Grusupptagningen ska egentligen vara klar till 1 maj. Men i år är det väldigt mycket grus, mycket mer än vanligt. Så sannolikt kommer vi inte att bli helt klara till 1 maj utan får hålla på lite längre, säger Christoffer Eriksson, gruppchef gata och park.

Orca börjar med grovsopning och återkommer till samma område för finsopning. Det gör att det kan se osopat ut innan arbetet är helt färdigt.

Läs mer om sopning och sandupptag.