Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Sommarlov och semester i Trosa

Skolorna har ringt ut för sista gången för terminen och förhoppningsvis väntar semesterledigheten runt hörnet. Trosa har mycket att erbjuda för dig som planerar att tillbringa ledigheten på hemmaplan. Här kommer några tips och länkar som du kan ha nytta av.

Badplatser

Vad är väl en sommar utan några svalkande dopp och häng på stranden? Trosa kommun har fyra kommunala badplatser som under sommarmånaderna städas och ses över dagligen. Här finns livräddningsutrustning, toaletter och papperskorgar. Kom ihåg att ta med ditt avfall när du lämnar stranden.
De kommunala badplatserna är:

  • Borgmästarholmen
  • Komöte
  • Sillebadet
  • Trosa havsbad

Alla kommunala badplatser provtas regelbundet under sommaren.
Resultat från provtagningar av badplatser.

Läs mer om Trosa kommuns badplatser.

Lekplatser

Låt barnens energi få utlopp på någon av Trosa kommuns lekplatser. Spring, klättra, hoppa, gunga eller gräv. Trosa kommun har fem lekplatser som erbjuder både utmanande motorikbanor och fjärilar i magen.

Läs mer om våra lekplatser.

Naturreservat

Trosa kommun är full av vacker natur som bjuder in till utflykter och mysiga strövtåg. I Trosa finns totalt 16 naturreservat, tre av dessa är kommunala och finns i Trosa, Vagnhärad samt i Trosa skärgård.

Läs mer om våra naturreservat.

Parker

I Trosa kommun finns åtta parker dit du kan ta dig för avkoppling och umgänge.

Läs mer om våra parker.

Evenemang och upplevelser i Trosa

Vill du veta vilka evenemang som är på gång i kommunen under sommaren? Håll dig uppdaterad på trosa.com

Lässommar

Är du under 18 år och tycker om att dyka ner i böckernas värld? Då kan bibliotekets bokutmaning Sommarboken vara något för dig! När du har läst eller lyssnat på fem valfria böcker så får du en bok, helt gratis. Allt som krävs är att du läser eller lyssnar, och sedan fyller i och lämnar in ett bokblad till biblioteket.

Du som är mellan 6-9 år kan vara med i Minisommarboken. Läs eller lyssna på böcker och fyll i ett bokblad och lämna in till biblioteket.

Bokblad går att hämta på stadsbiblioteket eller bibliotek Navet, eller skriva ut själv från bibliotek.trosa.se.

Fritidsgårdarna

Under sommaren anordnas en rad aktiviteter för ungdomar runt om i kommunen. Schemat för dessa finns att hitta i Ungdomsappen. Du kan också följa fritidsgårdarna på Instagram. Tänk på att öppettiderna ändras från och med torsdag vecka 24, öppettider är då måndag till fredag 16.00-24.00.

Trevlig sommar!

Photo 1 of 4

Lånestaheden är ett av Trosa kommuns naturreservat. Sommartid är Lånestaheden hem åt en grupp får som betar på de böljande kullarna.