Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Samlad information inför påsk

Påsken står för dörren, och med den en veckas ledigt för våra barn och unga. Här har vi samlat information som kan vara bra att känna till inför påskhelgen, oavsett om du har planerat en storrensning hemma, vill se på konst eller vill veta vad som händer på våra fritidsgårdar.

Aktiviteter i Trosa

 • Evenemangskalendern på trosa.com

  På Trosa turistcenters hemsida kan du hitta tips på sevärdheter och roliga aktiviteter att göra under ledigheten. Besök evenemangskalendern.

 • Konsttriangeln

  KonstTriangeln pågår 29-31 mars och är Trosa/Vagnhärad/Västerljungs egen konstrunda och ett samarbete mellan Trosabygdens konstförening och konstnärerna/konsthantverkarna i Trosa kommun. Läs mer om KonstTriangeln.

 • Äggjakt på biblioteken

  Mellan 28 mars och 7 april är det äggjakt på bibliotek Navet och Trosa stadsbibliotek. Räkna alla ägg som gömmer sig på biblioteket och få chansen att vinna en bok! För barn och unga i alla åldrar.

  Klicka in på bibliotekens nya hemsida bibliotek.trosa.se och botanisera bland böcker och kika på aktuella evenemang.

 • Häng på fritidsgårdarna

  Under påsklovsveckan arrangerar fritidsgårdarna Go cart-resa till Nyköping, resa till Heron City, padel och grillkväll. Hela schemat finns i Ungdomsappen där du också kan anmäla dig till aktiviteterna. Läs mer om hur Ungdomsappen fungerar.

  Öppettider under påsklovet vecka 14

  Tisdag 2/4
  Ungdomens hus: 15.00-22.00

  Onsdag 3/4
  IRL: 15.00-22.00

  Torsdag 4/4
  IRL: 15.00-22.00
  Ungdomens hus: 17.30-22.00

  Fredag 5/4
  IRL: 16.00-23.00
  Ungdomens hus: 16.00-23.00

Renhållning och journummer

 • Tömning av hushållsavfall

  Telge återvinning ansvarar för tömning av hushållsavfall. Alla hushåll i Trosa kommun kommer att få tömning på sina ordinarie dagar. Glöm inte att ställa fram ditt avfallskärl om du planerar att resa bort, annars blir kärlet inte tömt.

 • Återvinningsstationerna

  Alla återvinningsstationer kommer att tömmas enligt ordinarie scheman. Vill du anmäla extra tömning eller städning av en station så vänder du dig till vår entreprenör Telge återvinning på atervinning@telge.se eller 08-550 222 33.

 • Korslöt återvinningscentral

  Under påsken passar många på att rensa hemma. Släng ett extra öga på öppettiderna så du inte åker dit i onödan.

  Korslöts öppettider under påsken:

  Skärtorsdag, 10.00-18.00
  Långfredag, Stängt
  Påskafton, 10.00-15.00
  Påskdagen, Stängt
  Annandag påsk, 10.00-15.00

 • Sopning och sandupptag

  Sopning och sandupptagning pågår och genomförs av Trosa kommuns drift- och underhållsentreprenör Orca. Efter vår snörika vinter ligger det i år mer grus än vanligt på våra gator och trottoarer. Det innebär att sopningen troligtvis kommer att behöva fortsätta även efter 1 maj. Orca börjar med gruvsopning och kommer sedan tillbaka till samma område för finsopning. Arbetet pågår från tidig morgon till sen kväll, både vardagar och helger.

  Läs mer om sopning och sandupptag.

 • Plantering av påskliljor

  Det kommer tyvärr inte att planteras några påskliljor till påsk. Detta eftersom påsken i år infaller tidigt och vi fortfarande har kalla nätter med risk för frost. Påskliljor som planteras ut i krukor är inte tåliga mot frost vilket innebär att blomknopparna kan skadas när det blir för kallt och då uteblir blomningen.

  Påskliljorna kommer i stället att planteras ihop med penséerna vid vårplanteringarna i april.

  Påskliljor som planteras som lök på hösten och kommer upp ur marken på våren är härdade mot temperaturväxlingar och kallgrader och kan därför tåla några minusgrader utan att skada blomknopparna.

 • Trosa kommuns kontaktcenter

  Trosa kommuns kontaktcenter och kommunvägledare når du till vardags 08.00-17.00 på telefon 0156-520 00. Under påskhelgen påverkas öppettiderna enligt följande:

  Skärtorsdag, 08.00-12.00
  Långfredag, stängt
  Påskafton, stängt
  Påskdagen, stängt
  Annandag påsk, stängt

 • Felanmälan och journummer

  Felanmälan av gator, gatubelysning, skadegörelse och klotter

  Felanmälan/journummer för vatten och avlopp

  Vid driftstörning i vatten- och avloppsnätet ska Trotab kontaktas. Trotabs växel, 0156-350 650. Numret går att nå dygnet runt. Läs mer om hur du felanmäler driftstörningar i det kommunala vatten- och avloppsnätet. 

  Brådskande? Ring 112

  Nödnummer 112
  Informationsnummer 113 13
  Polisen 114 14

  Sörmlandskustens räddningstjänst

  Växel: 0155-24 75 00
  raddningstjanst@nykoping.se
  www.skrtj.se