Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Björkbackens förskola

Björkbackens förskola ligger centralt i Trosa och i nära anslutning till Vitalisskogen. Hos oss hittar du fem avdelningar för barn mellan 1-5 år. Avdelningarna Boken och Eken erbjuder verksamhet för barn från 1-3 år. Björken, Kastanjen och Rönnen erbjuder verksamhet för barn från 3-5 år.

På Björkbacken genomsyrar barnens inflytande verksamheten, deras tankar, känslor och idéer ligger som grund för allt från planering till aktiviteter. Här tar vi stor hänsyn till hur och när barn lär sig och anpassar vår verksamhet efter detta.

Mer om Björkbackens förskola

 • Vår förskola

  Vi ser miljön som den tredje pedagogen och strävar efter inspirerande och pedagogiska lärmiljöer både inom- och utomhus. Med hjälp av olika lärmiljöer vill vi locka fram barnens nyfikenhet, utforskande och lust att lära. Miljön ska vara tydlig och tillgänglig så att barn själv kan få påverka sin dag hos oss på förskolan.

 • Vårt arbetssätt

  Språket är en förutsättning för lärande och socialt samspel, med språket kommer tanken och med tanken kommer fantasin och lärandet. Vi har ett språkutvecklande arbetssätt med bland annat sagor, lekar, skapande, musik och rörelse. Vi vill belysa att alla uttryckssätt är viktiga och tillsammans med barnen förundras, upplever och utforskar vi. Ett sätt som vi gärna jobbar med fantasi och språk är genom drama och skapande. Här kan det hända att Pippi Långstrump står i hallen och tar emot barnen på morgonen. Vi använder skapandet som ett sätt att lära och har bland annat en snickarverkstad som är mycket populär bland barnen.

  Genom barnens nyfikenhet inför naturen lär vi oss. Exempelvis kan vi öva matematik under våra besök i skogen. Det kan handla om att samla och räkna blåbär, kottar eller liknande. Vi ser alla barn som kompetenta och ansvarsfulla.

 • Hitta hit

  Besöksadress: Norrbackagatan 8, Trosa

Våra miljöer

Photo 1 of 8

Inne på Björkbacken finns många olika miljöer som ska inspirerar till lek. Här är en liten läshörna med ett bokträd på väggen.

Våra avdelningar

Eken 070-7539226
Boken 070-5679343
Kastanjen 070-6125790
Björken 070-6143638
Rönnen 070-7327912

Jennifer Lovehav

Rektor Björkbacken- och Tallbackens förskola

Skolkontoret

Telefonnummer
0156-521 23