Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Välfärdsteknik och digitalisering

Välfärdsteknik och digitalisering kan hjälpa dig att fortsätta leva det liv du vill leva. Enklare, säkrare och tryggare. Här kan du hitta exempel på välfärdsteknik samt digitala och tekniska hjälpmedel som används i våra verksamheter.

 • Digital nyckelhantering

  Trosa kommun tillämpar nyckelfrihemtjänst. Det innebär att du kommer få ett digitalt lås på din dörr som gör att hemtjänsten kan öppna din dörr med sin mobiltelefon när du har larmat eller ska ha din planerade hjälp. Du kan själv fortsätta att använda din nyckel. Du lämnar en nyckel för att personalen ska kunna hjälpa dig om det digitala låset av någon anledning skulle sluta att fungera.

 • Digitala inköp

  När du får ett beslut på hjälp med inköp kommer det i första hand ske genom digitala inköp. Det innebär att personalen hjälper dig att beställa varor genom en läsplatta alternativt att en inköpslista skrivs och beställningen sker via en stationär dator. Det är viktigt att du har ett konto kopplat till butiken du ska handla ifrån.

  Varorna levererar hemtjänsten enligt överenskommelse. Du får sedan en faktura av butiken eller att pengar dras i samband med köpet om ett kort är kopplat till ditt konto.

 • Trygghetskamera

  Vid tillsyn via kamera tillhandahåller och installerar Trosa kommun en webbkamera i sovrummet eller på annan plats i bostaden. Kameran är mörkerseende och bilden rörlig, men ingen ljudavlyssning eller lagring av bildsekvenser sker. Tillsynen sker bara på de tider som du och hemtjänsten kommit överens om och utförs endast av behöriga användare.

  Läs mer under Tillsyn via trygghetskamera – hur fungerar det?

Ökad trygghet i äldreomsorgen

Klicka här för att se filmen Så kan välfärdsteknik bidra till ökad trygghet i äldreomsorgen hos SKR – Sveriges Kommuner och Regioner.

Annika Eriksson

Enhetschef hälso- och sjukvård

Telefonnummer
0156-521 77