Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Måltider i förskolan och skolan

Vi använder oss av varsamt utvalda råvaror i våra offentliga kök som en del i Trosa kommuns miljöarbete. Måltiderna i Trosa kommun är näringsberäknade och följer nationella riktlinjer för måltider i skolanÖppnas i nytt fönster och förskolanÖppnas i nytt fönster.

Idag är över 60 procent av de råvaror som köps in ekologiska. Vi köper vitkål, potatis och morötter från Rheum Öppnas i nytt fönstersom består av åtta sörmländska gårdar som alla är KRAV-certifierade. Vi köper även nötfärs från Rheum och från Bergs gårdÖppnas i nytt fönster. Trosa kommuns arbete med hållbara måltider utgår från policydokumentet Hållbara måltider i Trosa kommun.

Specialkost och anpassade måltider

Inför höstterminen 2021 infördes nya rutiner gällande hur man ansöker om specialkost och anpassade måltider inom förskola och skola. De nya rutinerna innebär att vårdnadshavare behöver skicka in en ansökan digitalt via e-tjänst årligen för det/de barn som behöver specialkost eller anpassade måltider. Läs mer om specialkost, anpassade måltider och hur du gör en ansökan.

Vilken mat serveras?

Aktuell matsedel för skolor och förskolor i Trosa kommun hittar du här.Öppnas i nytt fönster

På förskolorna Fageräng, Hasselbacken och Väsby tillagas maten på plats av egen kock. Information om maten som serveras där hittar du som vårdnadshavare via appen Tyra.

Skolmjölken

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.

Jenny Sultan

Måltidschef

Måltidsenheten

Telefonnummer
0156-521 32

Diana Johansson

Kökschef

Äldreomsorg

Telefonnummer
0156-523 72

Heli Carlsson

Arbetsledare

Tomtaklintskolans- och Kyrkskolans kök

Telefonnummer
0156-522 52

Heidi Karlsson

Arbetsledare

Skärlagskolans- och Vitalisskolans kök

Telefonnummer
0156-522 64

Daniel Velander

Arbetsledare

Fornbyskolans- och Hedebyskolans kök

Telefonnummer
0156-524 08