Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Sebastian Strid, verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum östra Sörmland.

“Alla som vill kan söka hjälp”

Trosa kommun och Nyföretagarcentrum utser varje år Årets nyföretagare. Ett kriterium för att få priset är att företagaren ska ha tagit någon slags hjälp eller rådgivning från Nyföretagarcentrum.

Sebastian Strid är verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum östra Sörmland. Han berättar att alla som vill kan söka stöd från dem, och ju tidigare man kommer desto bättre.

– Vi vill gärna att man kommer så tidigt som möjligt så vi kan arbeta med och bearbeta affärsplaner och affärsidéer.

Genom Nyföretagarcentrum kan du som vill starta ett företag få personligt rådgivning, gå starta-eget-kurs, delta i affärsnätverk och affärsträffar. Och för den som precis har startat sitt företag finns det ett mentorsprogram som stäcker sig över ett år. Allt är kostnadsfritt.

Nyföretagarcentrum östra Sörmland är en ekonomisk förening som finansieras via privata samarbetspartner och kommunerna Trosa, Gnesta, Oxelösund och Nyköping.

Enkät om lokalt företagsklimat

Just nu genomför Svenskt Näringsliv sin årliga undersökning av det lokala företagsklimatet. I Trosa kommun är företagsklimatet en högt prioriterad fråga och undersökningen är en viktig uppföljning för att vi ska kunna utvecklas vidare. Har du fått enkäten? Gör din röst hörd och svara.

Läs mer om varför Trosa kommun anser att undersökningen är viktig.