Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Musik

Älskar du musik? Vi på Kulturskolan erbjuder ett brett utbud av kurser inom området musik. Hos oss kan du gå kurser i blås- och stråkinstrument, gitarr, piano, orkester, sång, slagverk och musikproduktion. Här nedan hittar du information om våra kurser.

Kostnaden per kurs är 550 kronor/termin. De flesta instrument finns att hyra hos oss till en kostnad av 300 kronor/termin.

 • Blåsinstrument

  Du kan börja spela blåsinstrument hos oss från det att du går i årskurs 3. Undervisningen sker enskilt eller i liten grupp en gång i veckan och du får också möjlighet att vara med i någon av skolans blåsorkestrar som övar en gång i veckan.

  På Kulturskolan erbjuder vi undervisning inom följande blåsinstrument:

  • Baryton
  • Klarinett
  • Saxofon
  • Trombon
  • Tvärflöjt
  • Trumpet
  • Valthorn

  Som elev på Kulturskolan behöver man öva hemma ungefär 15 minuter 3 gånger i veckan.

  Avgifter

  Kostnaden för att spela blåsinstrument är 550 kronor/termin och då ingår även orkesterundervisningen. På Kulturskolan går det att hyra samtliga av de blåsinstrument vi utbildar inom till en kostnad av 300 kronor/termin.

  Du kan spela blåsinstrument hos oss från det att du går i årskurs 3.

 • Gitarr och elbas

  Hos oss på Kulturskolan kan du gå kurs i gitarr och elbas från och med årskurs 4.

  Gitarr

  I gitarrundervisningen jobbar vi med melodispel, ackordspel, noter och gehör. Vi lägger en grund utifrån varje elevs intresse och strävar efter att ge breda kunskap om gitarren och vi spelar alltifrån klassiska stycken till rock och pop.

  Vi lär oss först grunderna på akustisk gitarr och vid intresse finns det möjlighet att få undervisning på elgitarr.

  Som elev på Kulturskolan behöver man öva hemma ungefär 15 minuter 3 gånger i veckan.

  Elbas

  Inom elbasundervisningen får du lära dig svängiga basgångar och kompa i olika stilar och sammanhang. Det finns möjlighet att vara med i någon av våra orkestrar.

  Som elev på Kulturskolan behöver man öva hemma ungefär 15 minuter 3 gånger i veckan.

  Avgifter

  Kostnaden för att gå på gitarr eller elbas hos oss är 550 kronor/termin. Ett begränsat antal gitarrer och elbasar finns att hyra hos oss till en kostnad av 300 kronor/termin.

  Du kan börja spela gitarr eller elbas hos oss från det att du går i årskurs 4.

 • Musikproduktion/Komposition

  Inom ämnet komposition/musikproduktion jobbar vi med att skriva musik i olika genrer och för olika instrument. Vi utgår hela tiden från ditt intresse för musik och du får möjlighet att jobba med olika tekniker för att skapa musik. Det kan vara alltifrån att skriva klassiska stycken på noter, till att producera pop och elektronisk musik på dator.

  Avgift

  Kostnaden för att gå på musikproduktion/komposition är 550 kronor/termin.

  Kursen erbjuds från och med årskurs 4.

 • Piano

  I pianoundervisningen jobbar vi med melodispel, ackordspel, noter och gehör. Vi lägger en grund utifrån varje elevs intresse och spelar alltifrån klassiska stycken till rock och pop.

  På Kulturskolan sker undervisningen på akustiska pianon men det finns även möjlighet att prova på att spela synth. Hos oss får du lära sig att spela ackord, melodier och basgångar på piano och olika syntar.

  Som elev på Kulturskolan behöver man öva hemma ungefär 15 minuter 3 gånger i veckan.

  Avgifter

  Anmälningsavgiften är 550 kronor/termin och kurserna följer i princip grundskolans läsår.

  Det går tyvärr inte att hyra piano hos oss men vi hjälper gärna till med råd gällande inköp.

  Du kan börja spela på piano hos oss från det att du går i årskurs 4.

 • Slagverk

  När du spelar slagverk på Kulturskolan kommer du främst att spela på trumset, där du får lära dig att kompa bland annat rock, jazz och latin.

  Det finns även möjlighet att prova på marimba och olika typer av slagverksinstrument och percussion. Som trumelev har du även möjlighet att i mån av plats och behov vara med i någon av våra orkestrar.

  Trumset finns tillgängligt under lektionen och då orkestern spelar. Det går tyvärr inte att hyra trumset hos oss men vi hjälper gärna till med råd gällande inköp.

  Som elev på Kulturskolan behöver man öva hemma ungefär 15 minuter 3 gånger i veckan.

  Avgift

  Anmälningsavgiften är 550 kr/termin och kurserna följer i princip grundskolans läsår.

  Slagverk kan du börja spela på Kulturskolan när du går i årskurs 4.

 • Stråkinstrument

  När du spelar stråkinstrument hos Kulturskolan får du undervisning enskilt eller i liten grupp en gång i veckan och du får också vara med i vår stråkorkester.

  Vi erbjuder undervisning på följande stråkinstrument:

  • Cello
  • Fiol

  Som elev på Kulturskolan behöver man öva hemma ungefär 15 minuter 3 gånger i veckan.

  Avgifter

  Kostnaden för att gå hos oss är 550 kronor/termin och då ingår även orkesterundervisningen. Fiol och Cello finns att hyra hos Kulturskolan till en kostnad av 300 kronor/termin.

  Du kan börja spela stråkinstrument hos oss från det att du går i årskurs 3.

 • Sång

  Hos oss får du öva och utveckla din förmåga att sjunga olika musikstilar. Vi lär oss att ta hand om vår röst och sjunga både på gehör och efter noter.

  Undervisningen sker enskilt eller i liten grupp och du får möjlighet att sjunga i mikrofon. Som elev på Kulturskolan behöver man öva hemma ungefär 15 minuter 3 gånger i veckan.

  Avgift

  Kostnaden för att gå på sång är 550 kronor/termin.

  Vi erbjuder sångundervisning från och med årskurs 4.

Relaterade sidor