Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Arbetsmarknad och integration

Arbetsmarknads- och integrationsenheten arbetar med mottagning och integration av nyanlända samt stöd till individer för att komma i egen försörjning genom arbete och studier.

Mer information

 • För dig som arbetssökande

  Det är staten som ansvarar för arbetsmarknadsåtgärder för att höja sysselsättningen och sänka arbetslösheten, men kommuner kan också välja att erbjuda arbetsmarknadsinsatser för att möta behoven i den egna kommunen.

  I Trosa kommun kan du få hjälp att komma närmare ett arbete genom att delta i förberedande och kompetenshöjande insatser. Vi förmedlar praktikplatser inom kommunen, näringslivet och på föreningar. Om du är arbetssökande och vill ha hjälp från oss skicka ett mejl. Du kan också prata med din arbetsförmedlare eller socialsekreterare som kontaktar oss.

  Vill du ha stöd i ditt arbetssökande?

  Du kan få hjälp med att skriva CV och personligt brev, få kunskap om arbetsmarknaden, prova en praktikplats och stöd till studier. Kontakta oss på arbetsmarknad@trosa.se

  Läs mer om vuxenutbildning 

  Läs mer på Arbetsförmedlingens webbplatsÖppnas i nytt fönster

 • För dig som är arbetsgivare eller förening

  Vill du ta emot en praktikant eller hjälpa någon arbetssökande? Vill du vara med och påverka innehållet i våra yrkesförberedande insatser för att skapa den kompetens din arbetsplats/förening är i behov av?

  Föreningar med idéer gällande integration är välkomna att kontakta oss.

 • Integration och mottagning av nyanlända

  Trosa kommun erbjuder nyanlända en första introduktion till det svenska samhället och målet är att de som kommer hit så snart som möjligt ska komma in i samhället. De som kommer hit har alla olika förutsättningar, vissa har hunnit lära sig svenska under sin tid som asylsökande medan andra kommer direkt från ett annat land.

  Läs mer om Integration och mottagning av nyanlända.

Socialkontoret

Telefonnummer
0156-520 00

Adress

Västra Långgatan 4-5, 619 80 Trosa

Besöksadress

Industrigatan 8B

Socialjouren (efter kontorstid)
Tel: 08-523 038 70

Mån-tor: 17.00-24.00
Fre: 17:00-01.00
Lör: 16.00-01.00
Sön: 16.00-24.00