Hoppa till huvudinnehåll
Sök

”Nya saker mottas ofta väl här”

Trosa Hot Yoga blev utsedd till Årets Nyföretagare 2019. Carl Dufvenmark och Dinah Lennevald delar med sig av sin företagsresa med Trosa Hot Yoga, hur det började, om att våga satsa, och om vad som är viktigt för att framgångsrikt kunna driva ett företag.

Företagsresan för Trosa Hot Yoga startade 2017. Efter många år i Thailand hade Dinah Lennevald och Carl Dufvenmark slagit sig ner i Sverige igen. Här ville de starta en egen studio för Hot Yoga.

– Vi hade ett hus med en källare som var perfekt för en Hot Yoga-studio. Så vi testade och det visade sig att det kom en massa folk, berättar Dinah.

De tog tidigt i uppstarten stöd av Trosa kommun och kom på så sätt i kontakt med Nyföretagarcentrum. Där fick de hjälp med bolagsstruktur, marknadsföring och hur det fungerade att driva eget. 2019 blev de utsedda till Årets Nyföretagare.

– Jag blev väldigt rörd, glad och tacksam över att få priset för det som vi har skapat av ren passion och av något vi tycker om. Det fick oss nog att våga tro mer på företaget och fortsätta framåt och var en jätteviktig bekräftelse i det skedet, berättar Dinah.

Nyöppning mitt i pandemin

Tio månader senare kom pandemin. Efter fyra år i källaren behövde de en ny lokal för att ta företaget vidare och restriktionerna gjorde att de behövde mer utrymme. Ett tips ledde dem till lokalen på Bråtagatan som kändes perfekt.

– Timingen blev ändå bra. Vi hade kört yoga online ett tag men när vi öppnade här i februari 2021 så ville folk komma hit och yoga. Vi fick ett fint mottagande, säger Carl.

Våren 2023 tog de med sig alla erfarenheter från Trosa Hot Yoga och startade sitt nya företag, Trosa Gelato.

– Erfarenheterna från yogan har varit bra, men också erfarenheterna från Trosa. Nya saker mottas ofta väl här, vilket vi verkligen har fått känna, säger Carl.

– Det har varit tuffa tider att starta någonting nytt i, men vi har verkligen känt att vi har både befolkningen och Trosa kommun i ryggen och det har gjort det lättare, lägger Dinah till.

Enkät om lokalt företagsklimat

Just nu genomför Svenskt Näringsliv sin årliga undersökning av det lokala företagsklimatet. I Trosa kommun är företagsklimatet en högt prioriterad fråga och undersökningen är en viktig uppföljning för att vi ska kunna utvecklas vidare. Har du fått enkäten? Gör din röst hörd och svara.

Läs mer om varför Trosa kommun anser att undersökningen är viktig.

Nyföretagarcentrum

Utmärkelsen Årets Nyföretagare delas ut årligen av Trosa kommun och Nyföretagarcentrum till ett nystartat företag med goda möjligheter att utvecklas. Företaget ska ha startat under den senaste femårsperioden och ha tagit någon form av stöd från Nyföretagarcentrum.

Nyföretagarcentrum “Alla som vill kan söka hjälp”