Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Minneslund för sällskapsdjur

I Ödesbyområdet har Trosa Kommun avsatt ett område där medborgare bosatta i Trosa kommun har möjlighet att begrava askan efter sitt sällskapsdjur. Lunden ligger i en naturlig miljö beläget i det lilla skogsområdet mellan Högtidsvägen och Åvägen i Vagnhärad och öppnades under slutet av sommaren 2020.

Djurägaren gräver och väljer själv plats efter eget omdöme på hänvisat område, där det också är viktigt att respektera sedan tidigare nedgrävd aska. Trosa kommun svarar inte för någon form av turordning eller struktur i gravsättningsområdet.

Då minneslunden kommer att fungera som en gemensam viloplats för många sällskapsdjur kommer platsen förbli anonym. Det är därför inte tillåtet att ta med saker som skapar en personlig prägel på platsen. Endast mindre minnessymboler i naturmaterial är tillåtet i gravsättningsområdet (liten natursten, fragment av gren eller trädrot). I den gemensamma smyckningsplatsen är det möjligt att lägga snittblommor.

Trosa kommun kommer med jämna mellanrum att ta bort vissna blommor och material som inte är tillåtet, som exempelvis glas, metall, porslin, plast, tygblommor och tillhörigheter av personlig karaktär.