Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Renhållningsabonnemang

Renhållningsabonnemanget är kopplat till din fastighet och beskriver hur stort sopkärl och vilket hämtningsintervall fastigheten har. Nedan kan du läsa mer om hur du gör när du ska flytta till/från en fastighet med renhållningsabonnemang samt hur du kan påverka och förändra renhållningsabonnemanget.

Aktuell taxa för renhållning, slam och latrin

 • Renhållningstaxan består av en fast och rörlig del

  Renhållningstaxan som bestämmer hur mycket du ska betala är uppdelad i en fast och en rörlig del för att tydligt visa vad som ingår i fastighetens abonnemang. Den fasta delen finansierar kostnader för återvinningscentralen Korslöt, hantering av farligt avfall, administration, planering och information. Denna del betalar alla i Trosa kommun och går inte att påverka. Den rörliga delen finansierar hämtningskostnader där exempelvis fordon, chaufför, sopkärl, behandlingskostnader, förbränning med energiutveckling samt omlastnings- och transportkostnader ingår. Denna del kan du själv påverka.

 • Påverka den rörliga delen i din fastighets renhållningsabonnemang

  Du har självklart möjlighet att ändra i fastighetens abonnemang. Genom att göra fler aktiva handlingar för miljön där du blir bättre på att exempelvis sortera dina förpackningar och att laga mat på rester kan du enkelt minska mängden avfall. Det leder i sin tur till att du kan byta till mindre sopkärl och/eller mindre frekvent hämtningsintervall. För ändringar debiteras en administrativ avgift.

  Observera att det för hämtning en gång i månaden är krav på att fastigheten har en godkänd kompostlösning på tomten. Annars riskerar ditt sopkärl att locka till sig skadedjur.

  Gör en ändring i ditt renhållningsabonnemangÖppnas i nytt fönster

 • Anmäl din flytt till oss

  Renhållningsabonnemanget är inte kopplat till dig som person, utan till fastigheten. Det är därför viktigt att föra över abonnemanget från den som flyttar från den befintliga fastigheten till den som flyttar in i fastigheten. Det gör du genom att fylla i följande e-tjänst.Öppnas i nytt fönster Om den nyinflyttade önskar ändra fastighetens renhållningsabonnemang går det bra att kontakta Telge Återvinning så hjälper de dig.

  Om du ska flytta in i en nybyggd fastighet som inte har ett befintligt renhållningsabonnemang kopplat till sig fyller du i följande e-tjänst för att göra en Anmälan/AnslutningÖppnas i nytt fönster.

  Om fastigheten du äger ska rivas och inte längre behöver ha ett renhållningsabonnemang kopplat till sig, vänligen vänd dig till Trosa kommuns Kontaktcenter för att pausa eller avsluta fastighetens renhållningsabonnemang.

 • Fritidsabonnemang

  För fritidshus och fastigheter som inte är bebodda under större delen av året går det bra att få säsongstömning av sina kärl genom att ingå ett fritidsabonnemang för renhållning. Hämtning sker under perioden maj-september och går att söka om via följande e-tjänst. Öppnas i nytt fönster

Telge Återvinning

Kontakt vid frågor om avfallshantering

Telefonnummer
08-550 222 33

Öppettider

Måndag-fredag 08.00-15.00

Flyttanmälan och nybeställningar av renhållningsabonnemang

Använd Trosa kommuns e-tjänster: https://etjanst.trosa.se/

Frågor om tjänsten besvaras av Trosa kommuns Kontaktcenter:

E-post: kontaktcenter@trosa.se 

Telefonnummer: 0156-520 00