Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Stöd till dig som är barn och ung

Bråk eller våld i familjen är ett av de vanligaste problemen som barn och ungdomar kontaktar socialtjänsten om.

Barn berättar om familjesituationer som gör att de ofta känner sig rädda och oroliga, eller ledsna och ensamma. Många gånger är det också så att ingen vet om hur de har det. Barnet kanske tvingas ljuga eller väljer att ljuga för att skydda sin familj eller sina närstående. Det kan även vara så att barnet tvingas ta ett alldeles för stort ansvar för familjen. De problem barnet har hemma kan göra att barnet ofta känner sig trött och har svårt att koncentrera sig i skolan. Det kan vara svårt att slappna av och tillåta sig att ha kul med kompisarna.

Det kan också vara så att barn och ungdomar lever i en situation där de själva inte får bestämma hur de ska gå klädda, vilka de får träffa eller att de tvingas dölja sin sexuella läggning. Eller att de lever i en miljö där de känner sig övervakade, kontrollerade och hotade av föräldrar eller släktingar.

Om Du mår dåligt för att dina föräldrar eller någon annan närstående bråkar eller om det finns våld hemma hos Dig så kan Du få hjälp från socialkontoret. Ring och berätta så kan vi hjälpa dig!

Relaterade sidor