Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Fältverksamhet

Målet med fältarnas arbete är att identifiera och stötta barn och ungdomar som på något sätt riskerar att hamna i någon form av utanförskap. Fältarna arbetar förebyggande och uppsökande med ungdomar samt unga vuxna i Trosa kommun. Att jobba förebyggande och uppsökande, innebär att aktivt söka upp ungdomar på skolor, fritidsgårdar och på andra arenor där unga rör sig.

 Fältarna i Trosa kommun finns till för att bygga relationer och öka tryggheten för ungdomarna. En fältare är en extra vuxen att prata med, bolla olika saker med och få vägledning av, dvs. om ungdomen själv vill.

De har tystnadsplikt vilket innebär att det ungdomarna pratar om stannar mellan dem och fältarna. Men fältarna har även anmälningsplikt. I praktiken innebär det att om en ungdom berättar något som är så allvarligt att hen riskerar att fara illa, måste de göra en orosanmälan. Det är deras skyldighet att agera.

Om de behöver göra en anmälan, berättar de det för ungdomen först, som då kan vara med och påverka hur och när det ska ske.

Känner du som vårdnadshavare att du skulle vilja komma i kontakt med fältarna, är du välkommen att höra av dig. Det går bra att ringa eller skicka sms. Om ingen svarar kan du lämna ett meddelande. Fältarna ringer upp när de är i tjänst.

Om situationen är akut och det är fara för någons liv, ska du alltid ringa 112.

Jasmin Pecikoza

Fältassistent

Mobilnummer
072-083 89 66

Stefan Moqvist

Fältassistent

Mobilnummer
072-083 90 79