VMA i Vagnhärad i Trosa kommun

Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sörmland.

Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Ekokommunen

Trosa är medlem i Sveriges Ekokommuner sedan 1994. Det innebär att det fattats politiska beslut om att styra mot en hållbar utveckling med hänsyn till natur och miljö och där ekosystem i balans utgör basen för en hållbar ekonomisk och social utveckling.

Ekokommun

Kommunekologen, tillsammans med energi- och klimatrådgivaren, arbetar med olika miljöstrategiska områden såsom energiplanering, naturvård, vattenvård med mera.

Hitta Trosas naturpärlor via Naturkartan eller hitta information om kommunens miljöpolicy och miljöledningssystemÖppnas i nytt fönster.

Sveriges Ekokommuner

Sveriges Ekokommuner är ett frivilligt nätverk för kommuner som vill främja utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle. Ett samhälle som bygger på en ekologisk grundsyn och där livsmiljön ger människor möjlighet att uppnå en hög livskvalitet och god hälsa. Sveriges Ekokommuner är ett forum och en mötesplats där politiker och tjänstemän utbyter erfarenheter och lär av varandras goda exempel. Trosa kommun representeras i Sveriges Ekokommuner av ordföranden i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott och kommunekologen.

Läs mer om ekokommunernas arbete på Sekom.seÖppnas i nytt fönster
och om vad som är på gång på Sveriges ekokommuner på FacebookÖppnas i nytt fönster

Miljönyckeltal

Genom gemensamma miljönyckeltal följer Ekokommunerna upp om utvecklingen går åt rätt håll, dvs. mot en hållbar utveckling.

Ta del av Trosa kommuns miljönyckeltal.Öppnas i nytt fönster

Elin van Dooren

Kommunekolog

Telefonnummer
0156-520 24

Karen Kynnefjäll

Energi- och klimatrådgivare

Telefonnummer
0156-522 46