Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Dans

Gillar du dans och rörelse? Gå någon av våra danskurser! Tillsammans med din dansgrupp och vår danslärare utforskar du dansens värld och får lära dig olika koreografier och tekniker.

Vi undervisar i stilarna jazz och street och blandar gärna dessa, något vi kallar dansmix. Varje år gör vi dansföreställningar och medverkar på Trosa Kulturskolefestival. När tillfälle bjuds samarbetar vi gärna med teater -och musikelever och gör gemensamma föreställningar.

Du kan börja i dans hos oss från det att du går i årskurs 2.

Avgifter

Anmälningsavgiften är 550 kr/termin och kurserna följer i princip grundskolans läsår.

  • Läs mer om dansmix

    Dansmix är precis vad det låter som – en mix av olika dansstilar. Fokus ligger på jazz och streetdance men du kan även få prova på inslag av exempelvis balett och modern- och nutida dans.

    Jazz är en fartig, energirik och rytmisk dansstil som har influenser från så väl balettens teknik som från olika afrikanska dansstilar. Jazz kan dansas till olika musikstilar, exempelvis pop- rock och lyrisk musik och är därför väldigt mångsidig. Från mjuka, flödande rörelser till hårda, skarpa rörelser med mycket kraft! Jazz är ofta den dansstil som används för olika scenframträdanden, till exempel i melodifestivalen. Smidighet, koordination och kondition är några av ledorden på mina jazzlektioner.

    Streetdance utvecklades från början på gator och torg snarare än på operor och stora scener och var ett sätt för människor att få umgås och vara kreativa tillsammans. Inom streetdance ingår flera olika dansstilar, exempelvis house, locking, popping, hiphop och breaking. På lektionerna dansar vi till olika sorters hiphop- och housemusik som hjälper oss att få tyngd i rörelserna. Hiphop är väldigt fritt och stegen kan varieras på olika sätt från person till person. På så sätt kan alla sätta sin unika prägel på dansen. House bygger på snabbt fotarbete med mycket gung. Breaking innehåller ofta mycket golvarbete och en del trix. Locking är en snabb, humoristisk dansstil medan popping innehåller hårda ”pops” och ”waves” som gör dansaren robotlik.

    Dansmixlektionerna börjar alltid med uppvärmningsövningar för att se till att kropparna är redo för en dansklass. Uppvärmningen kan se olika ut beroende på stil och åldersindelning men kan bland annat innehålla teknikövningar, danslekar, stretch och styrka. Där efter läggs fokus på diagonalövningar där vi får öva på olika förflyttningar, hopp och danssteg. Mycket tid läggs på att lära oss en koregorafi till skön musik! Terminerna avslutas oftast med en uppvisning för nära och kära.

Relaterade sidor