Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Missbruk och riskbruk

 • Vill du söka hjälp?

  Du som söker stöd och hjälp för problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel om pengar och är boende i Trosa kommun är välkommen till vår enhet för stöd och behandling. Här arbetar personal med beroendekompetens.

  Vi erbjuder rådgivning och information i missbruksfrågor, samtal – enskilt eller i grupp, råd och stöd till anhöriga.

  Om du har barn och partner kan enheten för stöd och behandling hjälpa till så att alla i familjen får hjälp. En persons missbruk påverkar oftast hela familjen.

  Testa dina dryckesvanor på webbplatsen AlkoholprofilenÖppnas i nytt fönster

 • Är du orolig för någon annan?

  Vår enhet för stöd och behandling erbjuder anhörigstöd till vuxna som är berörda eller drabbade av en annan persons alkoholbruk, drogbruk eller spel om pengar. Till anhöriga räknas familjemedlemmar men även andra närstående.

  Läs mer om hur du kan göra en orosanmälan.

 • Spelmissbruk

  Folkhälsoinstitutet räknar med att ungefär två procent av Sveriges befolkning har problem med spel om pengar som leder till ekonomiska, sociala och personliga problem. Både spelare, anhöriga eller närstående drabbas allvarligt. Kanske är din/er ekonomiska trygghet hotad Idag betraktas spelberoende som ett växande folkhälsoproblem.

 • Alkohol- och drogförebyggande arbete

  Trosa kommun har lång tradition av att arbeta förebyggande när det gäller alkohol och droger. Kommunen arbetar efter en handlingsplan mot alkohol, narkotika, dopningsmedel och nikotin antagen av kommunfullmäktige.

  Handlingsplanens övergripande mål är att Trosa kommun ska verka för ett samhälle fritt från narkotika och dopning, minska medicinska och sociala skador orsakade av alkohol och ett minskat tobaksbruk.

  Fokus ligger främst på insatser för att begränsa och försvåra tillgängligheten av alkohol, narkotika, dopningsmedel och tobak men även attityd- och kunskapshöjande insatser är angeläget. Inriktningen är också att kommunen ska erbjuda lättillgängligt stöd för personer med missbruk/beroende och stöd till deras anhöriga.

  Hur kan du som förälder prata med dina barn? Läs mer på Tonårsparlören (iq.se)Öppnas i nytt fönster

Socialkontoret

Telefonnummer
0156-520 00

Adress

Västra Långgatan 4-5, 619 80 Trosa

Besöksadress

Industrigatan 8B

Socialjouren (efter kontorstid)
Tel: 08-523 038 70

Mån-tor: 17.00-24.00
Fre: 17:00-01.00
Lör: 16.00-01.00
Sön: 16.00-24.00