Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Aktiviteter för integration

Vill du vara en del av integrationsarbetet i Trosa kommun? Är du intresserad av att komma i kontakt med andra kulturer, språk och erfarenheter? Eller vill du öva på det svenska språket och testa nya aktiviteter? Då kanske du vill delta i någon av våra aktiviteter.

Inkludering är ett gemensamt ansvar och varje individ spelar en viktig roll för framtiden. Det civila samhället i Trosa kommun (privatpersoner, ideella föreningar, sportklubbar osv) består av vanliga människor som redan skapar och gör insatser. Har du en aktivitet som främjar inkluderingen av våra nya kommuninvånare? Välkommen att vara med du också!

Ta kontakt med integrationsenheten via integration@trosa.se eller 0156-520 00.

TIM – Trosa kommuns integrationsmodell

Trosa integrationsmodell är en direktinsats från Integrationsenheten som finansieras med statliga projektmedel för att främja en snabbare integration. Metoden kompletterar rekommendationerna från SKR och EU som fokuserar på en mer deltagande roll för mottagarna i ett så kallat underifrånperspektiv.

Deltagarna har tillsammans fått lyfta fram områden som de själva tycker är viktiga för sin etablering i Sverige och Trosa kommun. Följande fem prioriteringsområden lyftes fram:

  • Relation med civilsamhället
  • Arbetsmarknad
  • Språk
  • Rättigheter och skyldigheter
  • Relation med Trosa kommun

I filmklippet nedan får du se mer av projektet.

Velida Nurkovic

Integrationssamordnare

Telefonnummer
0156-520 77

Agneta Hansson

Bovärd

Telefonnummer
0156-520 00

Cecilia Söderqvist

Arbetsmarknads- och integrationschef

Arbetsmarknadsenheten Integrationsenheten

Relaterade sidor