Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Ledningar i marken

Om du som privatperson eller företag ska genomföra ett gräv- eller borrarbete behöver du veta om det finns ledningar i marken som riskerar att skadas. Till hjälp kan du använda Ledningskollen.

Ledningskollen är en gratis webbtjänst som du kan använda för att:

  • Få reda på var ledningar och annan infrastruktur finns i Trosa kommun
  • Skydda ledningar mot avgrävningar
  • Förenkla och samordna grävarbeten

Ledningskollen.se

Ska du göra ett markarbete? Gå in på Ledningskollen och markera på kartan var du ska göra ditt arbete. Du kommer sedan att få ett svar via mejl om det finns ledningar där du planerar att gräva. Den generella svarstiden från Ledningskollen är 7 arbetsdagar.

Gräv- och borrarbeten i Trosa

Det är viktigt att du informerar om vilken typ av arbete du vill utföra. Trosa kommun har olika säkerhetsmarginal till det planerade arbetet beroende på om det rör sig om schaktning/grävning, styrdborrning eller borrning.

Var också noga med att markera på kartan i Ledningskollen just det område där du önskar utföra arbetet, det gör att vi behöver ställa färre uppföljande frågor. Om ett större område efterfrågas kan du som frågeställare behöva skriva på en sekretessförbindelse.

Det är bara ledningar som tillhör det kommunala ledningsnätet som vi har information om och kan ge svar på. Inom Trosa kommuns förvaltningsområde finns även Trofi, Trosa Fibernät, representerade på Ledningskollen och svarar på frågeställningar om sina ledningar.

Kontakt

För frågor om ledningar finns och kontakt med oss som ledningsägare, gå in på ledningskollen.se och följ anvisningarna i webbtjänsten.

För allmänna frågor om VA, VA-anslutningar och om Ledningskollen:

VA-ingenjör

Tekniska enheten

Telefonnummer
0156-520 00