Hoppa till huvudinnehåll
Sök

SchoolSoft

SchoolSoft är Trosa kommuns upphandlade gemensamma digitala lärplattform för grundskola och fritidshem. I plattformen kan du som elev eller vårdnadshavare ta del av information som schema, planering, dokumentation och bedömning. Det är även här som frånvaro anmäls. I förskolan använder vi systerplattformen Tyra.

Du kan logga in på SchoolSoft på två olika sätt:

  1. Logga in direkt via webbläsaren på den enhet du använder. Du väljer då Vårdnadshavare i rullistan och sedan Logga in med BankID.
  2. Logga in via appen, finns för både Apple och Android. Vissa funktioner är inte tillgängliga i appen, då kommer du automatiskt att skickas till webbläsaren för att använda den delen.

Logga in direkt i webbläsaren här.Öppnas i nytt fönster
Ladda ner appen för Android.Öppnas i nytt fönster
Ladda ner appen för Apple.Öppnas i nytt fönster

Support

Om du har svårigheter att logga in eller funderar över någon av funktionerna i SchoolSoft så finns det flera olika filmer att ta del av på deras YouTube-kanalÖppnas i nytt fönster. Vi länkar till några filmer som ger svar på vanliga frågor och svar här.

Youtube – Första inloggningen
Youtube – Generell överblick
Youtube – Ledighetsansökan
Youtube – Frånvaroanmälan
Youtube – Meddelandefunktionen
Youtube – Digital support

Loggar du in via webbläsaren kan du komma åt en komplett guide i pdf-format under Manualer i den digitala supporten (finns på startsidan längst ner till höger).