Hoppa till huvudinnehåll
Sök

E-faktura från Trosa kommun

Du som är kund hos Trosa kommun kan välja att betala dina räkningar med e-faktura. Du slipper skriva in långa OCR-nummer, alla uppgifter är redan ifyllda, och du bidrar till en miljövänlig hantering.

Anmäl att du vill ha e-faktura

Du anmäler att du vill ha e-faktura hos din Internetbank. För att det ska fungera med e-faktura måste vi på Teknisk kundtjänst ha ditt personnummer registrerat, om du är osäker på om vi har detta kan du kontakta oss på 0156-522 48 vardagar mellan 10.00-12.00.

En anmälan per kundnummer

Det är viktigt att den som är ansluten till Internetbanken är densamma som fakturamottagaren hos Trosa kommun. För va/renhållning går det även bra att betala för annans räkning.

Får du flera fakturor från Trosa kommun, till exempel barnomsorg och va/renhållning, så har du flera olika kundnummer. Du måste då anmäla alla de olika kundnumren för att få samtliga fakturor som e-faktura. När du gör din ansökan genom Internetbanken skall du leta upp Trosa kommun som betalningsmottagare. För övriga fakturor i Trosa kommun hittar du anmälningssidan på din Internetbank.

Så fungerar e-fakturan

E-faktura innebär att vi skickar fakturan elektroniskt till din Internetbank. E-fakturan innehåller samma uppgifter som dina tidigare fakturor, och den kommer med samma tidsintervall. Du kan då välja att godkänna betalningen direkt eller titta på fakturaspecifikationen innan du godkänner fakturan.

Säkerhet

Det är bara du som kan se e-fakturan via din Internetbank.

Har du frågor kring e-faktura?