Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Finskt förvaltningsområde

I Trosa kommun lever och verkar idag ett flertal människor med anknytning till Finland. Kommunen tog därför steget att från och med 1 februari 2014 bli del i det finska förvaltningsområdet. Som del i förvaltningsområdet ansvarar kommunen för att värna om det finska språkets ställning och erbjuda dig som invånare verksamhet delvis på finska.

Mål och riktlinjer

Trosa kommun antog 2019 mål och riktlinjer för nationella minoriteter och minoritetsspråk. Ta del av riktlinjernaÖppnas i nytt fönster.

Samrådsmöten

Det anordnas regelbundet samrådsmöten och de är öppna för allmänheten. Nästa samrådsmöte är den 9 september kl. 17.00. Vill du hellre delta digitalt går det bra att mejla till helena.edenborg@trosa.se så skickas en Teamslänk. Minnesanteckningar från senaste mötet kan du läsa här:

Mötesanteckningar från samrådsmöte 2024-04-22 kommer snart

Evenemang

Evenemang med finsk anknytning publiceras i Trosa kommuns evenemangskalenderÖppnas i nytt fönster.
Det anordnas årligen finsk bio, teater och föreläsningar m.m. Har ni önskemål eller tips om evenemang kan ni höra av er till någon av kontaktpersonerna nedan.

Tips! Den 10 maj kl. 18:00 visas finsk bio på Skärborgarnas hus, Risto Räppääja ja villi kone. Läs mer på Trosa bios webbplats

Helena Edenborg

Enhetschef Kanslienheten/Kontaktcenter

Telefonnummer
0156-520 06

Malin Lundin

Bibliotekschef

Telefonnummer
0156-522 85

Sara Fältskog Eldros

Kultur- och föreningschef

Telefonnummer
0156-522 19