Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Invigningsband klipps av vård- och omsorgschef Helena Koch flankerad av vård- och omsorgschef Fredrik Yllman och Ängsgårdens enhetschef Lena Skålberg.

11 nya boendeplatser färdigställda för äldre – fler invigs redan 2024

Onsdagen 30/9 invigdes de nya boendeplatserna på demensboendet Ängsgården i Trosa. På plats var politiker, medarbetare och tjänstepersoner som förevisades lokalerna och de unika lösningarna i rummen. Invigningstalarna berättade även att fler boendeplatser nu arbetas fram på Trosagården med inflyttning 2024.

Ängsgårdens nya boendeplatser har byggts till under ett års tid i socialkontorets tidigare lokaler, efter att kontoret flyttat till lokaler på Industrigatan 8. Sammanlagt går det in 11 nya boendeplatser på Ängsgården, som har anpassats särskilt för äldre med demenssjukdom. Det innebär en extra hänsyn till sinnlig färgsättning, höj och sänkbara sitt- och ståytor, vitvaror i anpassad höjd och utrymmen för igenkänning som glasskåp för personliga minnessaker.

Under invigningen berättade Vård- och omsorgschef Fredrik Yllman samt vård- och omsorgsnämndens ordförande Helena Koch (M) om dels arbetet med Ängsgården, dels vikten av att fortsätta arbeta långsiktigt med att ta fram nya platser i takt med att invånare blir allt äldre.

På särskilda boendet Trosagården ska nu 10 nya platser för permanent vård- och omsorgsboende och 15–16 platser för korttidsboende byggas med första inflyttningarna 2024. Därefter kommer fler platser på Häradsgården och på sikt ännu fler platser kopplade till Ängsgården. Merparten av platserna kommer att tillskapas genom ombyggnation av befintliga lokaler i Trosa kommuns ägo.

Photo 1 of 4

Badrum med höj och sänkbart handfat.