Hoppa till huvudinnehåll
Sök

6C kniper första platsen – bäst i kommunen på att gå och cykla till skolan

I höstas gick Trafikkalenderns årliga Gå & Cykla-tävling av stapeln och elever och lärare runt om i Sverige samlade tillsammans resepoäng till sin klass genom att ta sig till skolan på ett aktivt sätt. I Trosa kommun är det klass 6C på Vitalisskolan som står som vinnare.

Gå & Cykla-tävlingen sker under två valfria veckor i september-oktober, där klassen tillsammans tävlar om att samla så många resepoäng som möjligt. Syftet med aktiviteten är att förbättra trafiksäkerheten i barnens närmiljö, främja hälsan och bidra till en bättre miljö. Deltar gör elever och lärare i årskurs F-6.

Efter att ha knatat och cyklat i alla väder så står det nu klart att fjolårets vinnare även är årets vinnare, vilket innebär att vi återigen säger stort grattis till klass 6C på Vitalisskolan! Totalt har Vitalisskolan även ökat sin genomsnittspoäng och fler klasser har deltagit i Gå & Cykla-tävlingen jämfört med föregående år.

Löpande satsningar på gång- och cykeltrafiken

I tisdags mottog klass 6C sin pokal och sitt pris i form av pepparkaksformar som ser ut som cyklister. Klassen var enig om att det har varit en rolig tävling, och de allra flesta har fortsatt att gå eller cykla även efter utmaningen.

– Det är kul att höra att de klasser som deltar har tyckt att det varit så roligt, att det skapar engagemang och ger effekt. Vi kommer givetvis att, tillsammans med skolor och lärare, fortsätta arbeta med att uppmuntra elever att gå, cykla och åka kollektivt till skolan, säger Jessica Berg, infrastruktur- och kollektivtrafiksamordnare.

Trosa kommun gör löpande satsningar på gång- och cykeltrafiken genom att investera i att bygga ut och utveckla gång- och cykelvägarna runt om i kommunen. Under senaste året har sammanlagt 2180 meter gång- och cykelväg anlagts utmed Edanövägen, Lånestavägen samt från Skolvägen till Nygårdsplatån.

Pepparkaksformen föreställande en cyklist var en del av priset till eleverna.