Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Christer Eklund får årets kulturpris, Benjamin Lindskog får årets idrottspris och Pontus Landström blir årets ledare.

Christer, Benjamin och Pontus får årets Kultur- och Idrottspriser

Årets kultur- och idrottspristagare är utsedda och vinnarna blev Benjamin Lindskog (idrottspriset), Christer Eklund (kulturpriset) och Pontus Landström (årets ledare).

Trosa kommuns kultur- respektive idrottspris delas ut en gång om året sedan 2008. Priset lyfter enskilda personer eller grupper för deras prestationer och insatser inom idrott och kultur. Pristagarna utses av Kultur- och fritidsnämnden och prissumman utgörs av 3 000 kronor.

Idrottspriset

Årets idrottspris tilldelas Benjamin Lindskog, tidigare innebandyspelare i Trosa-Edanö Innebandyklubb. Motiveringen lyder:

Benjamin Lindskog har haft ett år med otroliga framgångar inom innebandyn. Som en del av Trosa Edanö Innebandyklubbs herrjuniorer var han med och tog laget till SM. När han senare under året värvades till Nykvarns Innebandyklubb bidrog han till att lyfta även dem till Svenska Superligan. Han blev dessutom uttagen till U19-landslaget och var med när laget vann VM i april. Benjamin har visat hela världen att Trosa kommun fostrar fantastiska innebandyspelare, för vilket han förtjänar att prisas.

– Det känns sjukt kul att vinna detta pris! Kul att kommunen uppskattar det jag gör och brinner för och vill visa att det uppskattas också. Så de känns bara sjukt roligt!!, säger Benjamin.

Kulturpriset

Årets kulturpris tilldelas spelman Christer Eklund. Motiveringen lyder:

Trosa kommuns Kulturpris 2023 tilldelas Christer Eklund, spelman och musikalisk glädjespridare i Trosa kommun och i Sörmland. Med sin glada utstrålning och medryckande toner spelar sig Christer runt på särskilda boenden, föreningsarrangemang och privatfester. Han är en genuin musikalisk begåvning som kan traktera flera instrument, och en vänlig och generös person som ser till att dansmusiken hålls i gång.

– När ni ringde och berättade trodde jag inte att det var sant. Men när jag samlat mig blev jag rörd och djupt tacksam, säger Christer.

Årets ledare

Priset som årets ledare tilldelas Pontus Landström i Trosa Frisksportklubb. Motiveringen lyder:

Pontus har varit en drivande kraft inom Trosa Frisksportklubb i många år och bidragit till att otaliga barn och unga fått prova på nya rörelser och aktiviteter. I Trosa Frisksportklubb deltar alla utifrån sina förutsättningar och rörelseglädje och gemenskap står i fokus. Pontus ser till att traditionen med torsdagsträningar hålls levande, även efter föreningens flytt från Hedebyhallen till Multum, och utvecklar ständigt klubbens verksamhet både lokalt och nationellt. För detta mångåriga, aldrig sinande engagemang vill Trosa kommun prisa honom.

– Fantastiskt, vilket fint erkännande! Jag har alltid jobbat ideellt och brinner för att barn och unga ska ha roligt och utvecklas. Jag är kassör och arrangör och vill med mitt ledarskap utveckla hela frisksportklubben. Allt från att leda styrelsen och coacha ungdomar till att arrangera nationella läger och cirkusskolor, säger Pontus.