Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Få koll på ledningar i marken

Ska du genomföra ett gräv- eller borrarbete? Då behöver du ha koll på om det finns ledningar i marken där du ska gräva. För att förenkla processen har Trosa kommun anslutit sig till Ledningskollen.

Ledningar som skadas eller går av vid markarbeten orsakar ofta stora problem och kostnader. Om du som privatperson eller företag ska genomföra ett gräv- eller borrarbete, på egen tomt, eller på kommunens mark, behöver du vara noga med att ta reda på om det finns ledningar eller annan infrastruktur på platsen.

För att förenkla denna process har Trosa kommun anslutit sig till Ledningskollen.

Personer eller företag som ska göra markarbete går in i Ledningskollen och markerar var de vill gräva. Om det är på Trosa kommuns mark får en VA-ingenjör ett ärende från ledningskollen och kan kontrollera om några av kommunens ledningar finns på platsen eller inte. Personen/företaget får sedan ett svar via mejl.

– Vi ser det här som en bra tjänst för att förenkla för företag och privatpersoner som ska projektera, gräva eller borra i Trosas mark, säger Åsa Westlund, gruppchef VA/Renhållning.

Läs mer om Ledningskollen.