Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Fixartjänst – hjälp när du behöver

Att fixa saker hemma är för de allra flesta en självklarhet. Att byta en glödlampa, sätta upp tavlor eller hämta ner saker ur höga skåp. Men en dag kanske vissa av dessa uppgifter är svåra att utföra och du behöver hjälp.

I Trosa kommun erbjuds du som är 67 år eller äldre, samt du som har en funktionsnedsättning, vaktmästarhjälp från medarbetare på Trosa kommuns fastighetsservice. Fixartjänst finns till för att du ska kunna få hjälp med praktiska saker i hemmet och målet är att på så sätt minska risken för fall- eller halkolyckor.

Behöver du bytta batteri i en brandvarnare, bära upp lådor på vinden eller kanske sätta upp nya gardiner? Då kan du få hjälp med detta via Fixartjänst. Tjänsten är helt kostnadsfri, däremot står du för eventuell materialkostnad. Tjänsten ska vara av det enklare slaget och begränsas till uppgifter inomhus. Uppdraget får inte heller ta mer än en timme och du kan få hjälp av Fixartjänst vi max två tillfällen per månad.

Exempel på uppgifter du kan få hjälp med:

  • Byte av glödlampor, proppar och batteri i brandvarnare
  • Hämta och lämna lättare saker på vind, källare eller förråd
  • Ta ner eller lägga upp lättare föremål i höga skåp
  • Smörja lås och dörrar
  • Fästa sladdar och halksäkra mattor
  • Sätta upp/ ta ner gardiner, tavlor och brandvarnare
  • Omflyttning av lättare möbler

Säkra ditt hem – säkerhetsrond

Medarbetare inom Fastighetsservice kan även hjälpa dig att genomföra en säkerhetsrond i ditt hem, detta innebär att de gör ett hembesök där ni tillsammans går igenom brandsäkerhet och ser över halkrisker. Du kan givetvis även få hjälp att förebygga fallolyckor.

Vad finns det för begränsningar?

I uppdraget ingår exempelvis inte snöskottning, trädgårdsarbete, städning, fastighetsskötsel, tvätt, inköp, VVS eller elarbete. Fixartjänst ska inte heller konkurrera med privata leverantörer som kan tillhandahålla liknande tjänster.

Läs mer om Fixartjänst och hur du beställer det här.