Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Flens Världsorkester ger konsert i Multum

Den 11 november har Trosas nyaste sporthall Multum premiär som annat än just sporthall. Då tar i stället musiken över och Flens Världsorkester ställer sig på scenen för att bjuda på en upplevelse utöver det vanliga.

Trosas nya sporthall Multum färdigställdes i början av året och det märks att behovet av anläggningen har varit stort. Hallen är bokad varje vardag och används av både kommunala aktiviteter, idrottslektioner för Tomtaklintskolan och många olika idrotts- och fritidsaktiviteter.

Den 11 november kommer Multum för första gången att prövas som storskalig konserthall. Då kommer Flens Världsorkester med sitt MUSAIK-projekt för att ge en konsert som får olika musikvärldar att mötas.

– Multum är byggd för att även kunna användas som konserthall så det känns väldigt roligt att den nu får användas som det. Vi har en läktare som kan ta 500 personer och jag hoppas att många tar chansen att komma och se en konsert på hemmaplan, säger Sara Fältskog Eldros, kultur- och föreningschef i Trosa kommun.

Föreställningen beskrivs som en musikalisk mosaik där människor från en mängd olika kulturer kommer samman och möts i musiken. Flens Världsorkester består av en 20-25 personer stark orkester av både professionella och amatörmusiker som med genomtänkt scenografi, ljud och ljus förmedlar viljan att montera ner murar och bygga broar.

– Vi pratar ofta om att konflikter av små och större mått ofta startar i okunskap – men när vi möts så händer det något i oss. Oavsett om är människor från olika generationer, kulturer eller samhällsområden. Huvudsaken är att vi fortsätter att mötas och fyller varandra med glädje, säger Nina Wande, producent och scenograf.

Trosa kommun är medarrangör till konserten. Biljetter kan köpas på musaik.se