Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Flexibelt och varierande arbete inom hemtjänsten

Arbetet inom hemtjänsten i Trosa kommun är inte bara givande och utmanande, det är också flexibelt och fyllt med variation. Paula och Marina är erfarna medarbetare inom hemtjänsten och har tillsammans flera år av erfarenhet.

Marina Klinthammar och Paula Hauke har arbetat inom hemtjänsten i Trosa kommun. De trivs båda två väldigt bra, både med arbetsuppgifterna, brukarna och kollegorna.

– Jag gillar flexibiliteten och självständigheten i yrket. Dessutom får jag röra mycket på mig och har stor frihet, berättar Marina med ett leende.

Ingen dag är den andra lik inom hemtjänsten, viket är något som tilltalar dem båda. Och trots att det pratas en del om stress inom hemtjänsten, ser Marina och Paula det som en naturlig del av yrket.

– Jag brukar titta på hur min dag är planerad när jag börjar och veta att det kommer att lösa sig. Många kan nog känna stress över tiderna som är satta, men flyter allt på så är det oftast inga problem, förklarar Marina.

Det båda anser att yrket har sina mer och mindre stressiga perioder, men att det oftast fungerar väldigt bra.

– Jag har alltid trivts här, det har jag alltid gjord. Det känns som jag får ut mycket av att arbeta inom hemtjänsten, säger Paula.

Relationer och trygghet

Inom hemtjänsten planeras dagarna upp delvis utifrån målet brukaren ska ha samma vårdkontakt, vilket innebär att man i så stor utsträckning som det går ofta besöker samma brukare. På så sätt skapas och vårdas relationer som bidrar till trygghet. Marina och Paola tar sig runt mellan brukarna med antingen cykel eller någon av hemtjänstens bilar. Om behovet finns åker de ut två och två till brukaren, men oftast är de ute själva,

– Jag känner mig inte ensam, det är några minuter på cykel eller i bilen sen träffar man antingen en kollega eller en brukare, säger Paula.

De betonar båda två att det däremot är viktigt att kunna arbeta självständigt och vara lösningsorienterad då man ofta är själv i beslutsfattandet ute hos brukaren.

För både Marina och Paula är arbetet inom hemtjänsten något som ger dem glädje och mening varje dag. Här får de hjälpa och stödja människor som behöver de, fortsätta utvecklas och höja sin kompetens samtidigt som de arbetar med kollegor som de trivs ihop med.

Sommarjobba inom äldreomsorgen

Just nu söker vi dig som vill ha ett givande och varierande sommarjobb. Läs mer här.

Undersköterskor till hemtjänsten

Jobba som undersköterska inom hemtjänsten i Trosa kommun. Läs mer här.

Fler yrken inom vård och omsorg