Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Företagsresan – “Det behöver inte gå så fort”

Bravo Webbyrå blev utsedd till Årets Nyföretagare 2018. Vilka frågor brottades de med i början av satsningen, och vad var det som fick dem att våga ta plats? Emma Salmonson Ramefelt och Christian Ramefelt delar med sig av sin företagsresa.

Sagan om Bravo Webbyrå startade egentligen redan 2012, men då på annan plats och under annat namn. Grundaren, Emma Salmonson Ramefelt, berättar att det blev en webbyrå eftersom hon tycker om att få kombinera den kreativa delen med programmering.

– Att få arbeta med grafisk form, kommunikation och datanörderi är en perfekt kombination. Sedan fanns det såklart också ett affärstänk i och med att många behöver få användning av den kunskapen och därför kunde bli potentiella kunder.

År 2017 formades företaget om, blev ett aktiebolag och Emmas man Christian Ramefelt klev in som delägare. De flyttade också till Trosa och behövde satsa på att nätverka och bygga relationer.

– Det blev en tydlig nysatsning för oss. Det var också då vi kom i kontakt med Nyföretagarcentrum och fick vara med i deras mentorsprogram under ett år. Det var ett stöd som betydde väldigt mycket, säger Christian.

Året därpå blev de utsedda till Årets Nyföretagare vilket de beskriver som hedrande och mycket betydelsefullt för deras självförtroende. Fem år senare har de lyckats femdubbla sin omsättning, något som de kanske inte själva vågade tro skulle kunna ske.

– Jag minns första tiden, när Christian också skulle gå in i företaget och vi sa att vi då skulle behöva dubbla omsättningen. Jag trodde aldrig att det skulle gå. Men det tog faktiskt bara tio månader, och nu har vi som sagt femdubblat.

I filmen delar Emma och Christian med sig av viktiga lärdomar från tiden som företagare, samt tips till andra som vill starta företag.

Enkät om lokalt företagsklimat

Just nu genomför Svenskt Näringsliv sin årliga undersökning av det lokala företagsklimatet. I Trosa kommun är företagsklimatet en högt prioriterad fråga och undersökningen är en viktig uppföljning för att vi ska kunna utvecklas vidare. Har du fått enkäten? Gör din röst hörd och svara.

Läs mer om varför Trosa kommun anser att undersökningen är viktig.

Årets nyföretagare

Utmärkelsen Årets Nyföretagare delas ut årligen av Trosa kommun och Nyföretagarcentrum till ett nystartat företag med goda möjligheter att utvecklas. Företaget ska ha startat under den senaste femårsperioden och ha tagit någon form av stöd från Nyföretagarcentrum.

Nyföretagarcentrum “Alla som vill kan söka hjälp”