Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Från bra till ännu bättre företagsklimat i Trosa enligt Svenskt Näringsliv

Ett bra lokalt företagsklimat är ett av Trosa kommuns viktiga mål och en hörnsten i kommunens framgång och attraktion. I 14 år har vi legat i topp tio enligt Svenskt Näringsliv. När årets resultat presenterades under tisdagen talar resultaten för att det blir 15 år med förbättringar gentemot riket på samtliga 15 mätpunkter.

Frågor om allt från service och bemötande till kompetenstillgång och konkurrens ställs till företagarna i Svenskt näringslivs enkätundersökning av lokalt företagsklimat. Resultaten som presenteras i maj är för varje enskild kommun och totalrankingen redovisas först i september.

På 8 av 15 mätpunkter har Trosa kommun förbättrat sig gentemot vårt resultat 2022 då vi vara rankade på plats 5 nationellt. På samtliga 15 mätpunkter överstiger vi riket. Kommuner som Timrå, Mjölby och Hammarö visar också väldigt positiva siffror i mätningen och toppar nationellt på flera punkter.

Att gå från bra till ännu bättre i begynnande lågkonjunktur och inflation kan tyckas motstridigt, men

Jonas Ivervall, näringslivschef ser det som helt naturligt:

”Det är i de tuffare tiderna som ett företagsklimat sätts på prov och om det finns en gedigen grund, är företagen en väg ut ur lågkonjunkturen eftersom de ger arbetstillfällen, skapar ett attraktivt utbud för invånare och lockar besökare till kommunen. Såväl politikerna som tjänstemännen jobbar dagligen för ett bra företagsklimat. Det är väldigt glädjande att företagen även känner det och ger oss betyg därefter.”

Svenskt Näringslivs rankning om lokalt företagsklimat är den mest heltäckande av företags-rankningar som görs. Rankningen baseras på företagens prestation, företagens åsikter och lokala villkor. Mätningarna har gjorts sedan 1999.

Jonas Ivervall

Näringslivschef

Telefonnummer
0156-522 17
Mobilnummer
070-680 22 17