Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Hur upplever du att Trosa kommun sköter sina olika verksamheter och kan du påverka dem?

Under hösten 2023 genomfördes SCB:s medborgarundersökning. Resultaten levererades strax innan årsskiftet och vi kommer att redovisa dem löpande under våren.

Med näst högst svarsfrekvens av deltagande kommuner (160 st) har resultaten en tillförlitlighet. Utan dina svar som invånare kan vi inte använda mätningen som underlag. Stort tack till alla er som tog sig tid att svara!

Upplever du att din kommun sköter sina olika verksamheter?

En av de viktigaste frågorna är den övergripande ”Upplever du att din kommun sköter sina olika verksamheter?”. Många frågor går ner i detalj vilket är viktigt, men en generell och bred uppfattning är ett viktigt sammanfattande omdöme för oss att utgå ifrån.

Trosa kommun placerade sig på en andra plats nationellt med 91,8 % höga betyg. Det är en förbättring från förra mätningen (2021) då vi placerad oss på plats 5 av deltagande kommuner. Täby kommun tog förstaplaceringen med 92,4 % höga betyg. Som jämförelse är snittet i riket 79,4 %.

Tycker du att invånarna i din kommun har möjlighet till insyn och inflytande över kommunens beslut och verksamhet?

Eftersom Trosa kommun arbetar på uppdrag av dig som invånare är det inte bara viktigt att du tycker att vi har en bra verksamhet, det är även viktigt att du upplever att den uppfyller demokratiska grundvärden. Med frågan ”Tycker du att invånarna i din kommun har möjlighet till insyn och inflytande över kommunens beslut och verksamhet?” placerar sig Trosa kommun på en delad förstaplats av deltagande kommuner med 35,1 % höga betyg och är för Trosa en förbättring från förra mätningen 2021 då vi fick en sjundeplacering. Förstaplatsen delas med Täby kommun. Som jämförelse är snittet i riket 18,8 %.

Photo 1 of 2