Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Iréne, Amanda och Malin får årets kultur- och idrottspriser

Trosa kommuns kultur- och idrottspriser är ett återkommande och uppskattat pris som lyfter enskilda personer och grupper för deras prestationer. De nominerade som i år kommer motta priset är personer som på olika sätt berikat det lokala kultur- och föreningslivet och satt Trosa kommun på kartan.

– Årets pristagare är ett knippe engagerade kvinnor som genom styrka, entusiasm och skicklighet gör något som de älskar. Genom invånarnas motiveringar kan vi se att Amanda, Iréne och Malin uppskattas stort och är goda förebilder. Jag är övertygad om att det skapar en stolthet och inspirerar fler till att engagera sig i någon av alla de ideella föreningar som vi har i vår kommun, säger Lena Isoz (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

I anslutning till sporthallen Multums Öppna hus lördagen den 4 februari klockan 11-15 kommer pristagarna att få sina priser. Själva prisutdelningen äger rum klockan 11.15.

Presentation av pristagarna

Kulturpriset 2022 tilldelas Iréne Englund

För sitt stora och långvariga engagemang i Trosa och Vagnhärads olika kulturföreningar, konstföreningar och hembygdsföreningar. Iréne ger generöst av sin tid och sin kunskap om både historia och konstnärligt skapande. Vad hon än tar sig för gör hon det med mästerlig hantverksskicklighet och enorm energi. Hon är en sann konstnär och kulturpersonlighet som vigt en stor del av sitt liv till att berika kultur- och föreningslivet i Trosa kommun.

Photo 1 of 3

Idrottspriset 2022 tilldelas Amanda Goldmann

Amanda tävlar i tyngdlyftning för Trosa Atletik IF och har på kort tid nått flera framgångar, däribland en bronsmedalj i ungdoms-SM i år. Hon är otroligt ambitiös i sin träning och dessutom en fin förebild för medtränande i alla åldrar. Amanda spås en lysande framtid inom sin sport och är en stolthet för Trosa kommun.

Photo 1 of 3

Årets ledare 2022 tilldelas Malin Eriksson

Malin har genom Trosa-Vagnhärad SK under 2022 startat upp basketskola för såväl barn och ungdomar som föräldrar, och snabbt väckt ett stort intresse för sporten. Hennes ledarskap är otroligt uppskattat hos alla åldrar, och hennes entusiasm och engagemang sprider sig hos alla som tränar. Tack vare Malins insatser får både barn, unga och vuxna lära sig mer om basket och går från träningen fyllda av glädje och motivation.

Photo 1 of 3