Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Lär dig odla delar av din vardagsmat

Har du ett fönsterbräde, en balkong eller kanske en trädgård? Vill du lära dig odla och på så sätt stå bättre rustad vid en eventuell kris? Nu släpper vi årets odlingsträffar samt flera intressant kurser inom området odling och beredskap.

Än är det minusgrader ute och det ligger fortfarande snö på marken, därför känns kanske odlingssäsongen långt borta men sanningen är att den väntar precis runt hörnet. För att du ska kunna förbereda dig och komma igång i tid så släpper vi nu årets odlingsträffar samt flera intressant kurser inom området odling och beredskap.

Odlingsträffar

Vid åtta tillfällen får du grundkunskaper i allt från planering av din odling till sådd, skötsel och skörd. Odlingsträffarna pågår en gång i månaden från mars till september. Det finns tre olika odlingsgrupper, en i Trosa och två i Västerljung. Du anmäler dig till träffarna via Studiefrämjandets hemsida, och det finns ett begränsat antal platser.

Svinnsmart matlagning och beredskapsodling

Under våren finns det ett flertal kurser inplanerade, alla är inte publicerade men dessa kan du redan nu anmäla dig till om du är intresserad:

(Träffarna och kurserna är kostnadsfria och sker i samarbetet med Studiefrämjandet. Projektet Odla vardagsmaten är delvis finansierat med medel från Leader Sörmlandskusten och Europeiska Jordbruksfonden.)