Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Miljöpriset 2024 går till Sunds samfällighetsförening

Kommunstyrelsens hållbarhetsutskott utser årligen en person, grupp eller organisation som erhåller Trosa kommuns miljöpris. Sunds samfällighetsförening har utsetts till vinnare för sin ambitiösa miljösatsning att anlägga en egen spillvattenvåtmark.

Motivering:
”Sunds samfällighetsförening har utsetts till vinnare av Trosa kommuns Miljöpris 2024 för sin ambitiösa miljösatsning att anlägga en egen spillvattenvåtmark. Våtmarken fungerar som ett extra reningssteg till Sunds avloppsreningsverk som minskar utsläppen av näringsämnen till sjön Sillen. Sunds samfällighetsförening visar prov på en framåtsträvande anda i miljöns tecken som på ett föredömligt vis omsätts i praktiken. Den anlagda våtmarken bidrar ett ökat intresse för vattenvård, till bättre vattenkvalitet och en ökad biologisk mångfald i närområdet.”

Kommunstyrelsens hållbarhetsutskott utser årligen en person, grupp eller organisation som erhåller Trosa kommuns miljöpris. Priset delas ut som erkänsla för en berömvärd insats för miljön och hållbar utveckling. Pristagaren erhåller diplom samt 5 000 kronor och prisutdelning sker på nationaldagen.