Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Nu lanseras bibliotekens nya webbplats

Den 30 november lanseras den nya webbplatsen för Trosa kommuns bibliotek. Den nya webben är mer användarvänlig och tillgänglig och kommer att fyllas av läsinspiration.

Efter att ha haft stängt i en vecka för att helt kunna fokusera på överföringen till det nya biblioteksdatasystemet är den nya bibliotekswebben nu på plats och de fysiska biblioteken öppna igen.

– Vi har jobbat med det här länge och det känns så roligt att äntligen kunna lansera. Den nya webben samlar all info om biblioteken på ett ställe. Sedan är det också roligt att kunna öppna våra fysiska bibliotek igen efter att ha haft stängt i en vecka, säger Malin Lundin, bibliotekschef.

Den nya webbplatsen nås via bibliotek.trosa.se. Den är mer tillgänglig och användarvänlig än den gamla sidan, vilket bland annat innebär att det nu är lättare att söka och hitta litteratur i olika format, även e-böcker och ljudböcker. Webben fungerar lika bra på mobilen eller surfplattan som på datorn.

– Webben är fortfarande under uppbyggnad, men vi är väldigt nöjda och det känns verkligen som ett lyft. Vi kommer att kunna lyfta fram olika böcker och ge lästips på ett annat sätt, bland annat har vi en egen sida för barn- och ungdomsböcker som är användbar både vårdnadshavare och vuxna som arbetar med barn, berättar Anna Edlund, bibliotekarie.

Låneautomaterna på de fysiska biblioteken – stadsbiblioteket och Navet – fungerar som vanligt.

Kika in på den nya bibliotekswebben på: bibliotek.trosa.se

Photo 1 of 1