Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Nu öppnar Fiskebryggan efter renoveringen

Med ljusa morgnar och kvällar är det många invånare och besökare som börjat leta sig ut på långa promenader utmed stigar och gator. Vid sidan av blommande vårtecken är en trevlig nyhet såhär inför helgen att renoveringen av Fiskebryggan nu börjar se sitt slut, vilket innebär att byggstängslet utmed Trosaån plockats ner.

Renoveringen av kajen och bryggan mellan Tullhuset och Suckarnas bro har pågått sedan hösten 2022. I både vatten och på land har man utfört arbeten för att stärka upp kajkonstruktionen från grunden för att skapa ett säkert promenadstråk som är motståndskraftig från sättningar. Det som däremot är mest synligt är att både träspont och den långa Fiskebryggan har fått sig ett lyft med nytt friskt virke. Sträckan har även fått sällskap av nya björkar som återplanterats då de gamla var i dåligt skick eller i vägen för arbetet.

Framtida projekt i området

I området kring Hamnängen kommer fler investeringsprojekt äga rum i närtid. Mer information om kommande projekt hittar du som vanligt på vår projektsida.

Fiskebryggan efter byggnation

Photo 1 of 3