Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Ny e-tjänst för att beräkna preliminär hemtjänstavgift

När du eller någon i din närhet inte längre klarar av vardagliga sysslor kan hjälp i hemmet vara en viktig del för att kunna fortsätta bo hemma. Nu lanserar Trosa kommun en e-tjänst som du kan använda för att preliminärt beräkna din hemtjänstavgift.

De allra flesta människor vill bo hemma så länge de kan och orkar. Att få stöd och hjälp via hemtjänst gör detta möjligt för många. Via hemtjänsten kan du eller din närstående få hjälp med bland annat att städa, handla mat eller tvätta, men du kan också få medicinsk hjälp och omvårdnad. Genom hemtjänsten finns även möjlighet att få trygghetslarm och digital tillsyn. Läs gärna mer om den hjälp som finns att få under avsnittet Hemtjänst här på trosa.se.

Beräkna avgift

Avgiften för hemtjänst beror på många olika saker, till exempel din ålder, din inkomst, din bostadssituation och om du är gift, sambo eller ensamstående. Myndighetsenheten räknar ut avgiften utifrån din redovisning av inkomster och boendekostnader. Med vår nya e-tjänst kan du få en preliminär beräkning av din avgift och en uppfattning om vad det skulle kosta dig att få stöd av hemtjänst. För ett definitivt besked behöver du alltid göra en ansökan och få svar från en av våra avgiftshandläggare.

Klicka här för att komma till e-tjänsten Preliminär beräkning av avgift – hemtjänst.